Isključenja: Petorica koji su najčešće odlazili u svlačionicu pre kraja meča!

Kevin Durent je zaradio peto iskuljučenje u sezoni a to je rekord u prethodnih petnaest godina. Kada smo kod isključenja, da vidimo ko su igrači kojima se to najčešće dešavalo. Durent nije često bio isključivan u karijeri, samo jednom pre ove sezone.

Zaradio je dve tehničke greške u veoma kratkom periodu. Prigovarao je sudijama a kako je sam rekao nakon meča ’’samo je objašnjavao kako se oseća u tom trenutku’’. Na večnoj listi isključenja nije ni blizu petorici ’’najboljih’’.

KLADI SE NA NBA!

Zato je tu jedan drugi aktivan igrač. Ali, da krenemo redom, od početka. Petorica NBA igrača koji su kroz karijeru u najjačoj ligi na svetu imali najviše isključenja!

5. Kenjon Martin

Nekadašnji prvi pik sa drafta nije napravio karijeru kakva se predviđala. Igrao je na početku za Nju Džersi Netse, koji su ga i draftovali a nakon četiri godine je prešao u Denver. Ekipa iz Kolorada mu je bila dom narednih sedam godina, sve dok nije napravio kratak izlet u Kinu.

Nastupao je još za Kliperse, Nikse i Bakse a karijeru je završio pre tri sezone. Učestvovao je na jednom All-star meču i nekoliko puta je nosio dres reprezentacije. Bio je predstavnik jednog od najslabijih draftova u istoriji. NBA karijeru je završio sa 12 isključenja!

4. Met Barns

Na draftu 2002. godine je izabran tek kao 48. pik i tada niko nije mogao da zamisli da će odigrati 14 NBA sezona! Promenio je mnogo timova u ligi, igrao na svim krajevima države a stigao je da bude i šampion. U svojoj oproštajnoj sezoni, sa Golden Stejtom.

Voriorsi su jedan od tri tima za koje je nastupao dva puta. Takav je slučaj i sa Kingsima i sa Klipersima, očigledno je da mu prija jugozapad. Kao i Martin, završio je NBA karijeru sa 12 isključenja a pamtićemo ga i po onom neuspešnom cimanju, kada je pokušao da izazove reakciju Brajanta.

3. DeMarkus Kazins

Iako je u ligi tek sedam godina, već je stigao na pola puta do prvog mesta! Trenutno član Nju Orleansa a nekada igrač Sakramenta je do sada isključivan 13 puta! To je najviše među aktivnim igračima, mada ima neke kolege koje su u ligi i deceniju duže od njega.

Ove sezone je isključen samo 2 puta a rekord mu je iz sezone 12-13 kada je 4 puta ranije išao na tuširanje. Ukoliko nastavi ovim tempom i ne smiri se, ima lepu priliku da ugrozi prvu poziciju na listi. Do drugog mesta mu fali samo jedno isključenje, to može već naredne sezone!

2. Ričard Hamilton

Počeo je svoju karijeru u Vašingtonu, pored Majkla Džordana. Završio je u Čikagu, tamo gde je Majkl postao najveći. Ipak, njegova karijera je bila na vrhuncu tokom igranja za Detroit. Kakva je to ekipa bila i kakva je to košarka bila. Danas nezamislivo!

Devet godina je bio član Pistonsa a sa tom neverovatnom grupom igrača je uzeo i prsten. Bili su šampioni 2004. godine a on je osam uzastopnih sezona bio najbolji poenter tima. Zaštitni znak mu je bila providna maska koju je nosio preko lica tokom mečeva. Tokom karijere je zaradio 14 isključenja!

1. Rašid Valas

Zar je stvarno bilo pitanje ko je prvi na ovoj listi? Čovek koji ima najviše isključenja u jednoj sezoni i najviše tehničkih grešaka lider je i po broju isključenja. Tokom karijer eih je sakupio čak 26, skoro duplo više od drugog na listi!

Igrao je za šest timova, bio šampion sa Detroitom kada mu je Hamilton bio saigrač, a pamtimo ga i po frazi. Popularizovao je rečenicu ’’Lopta ne laže’’, koju bi izgovarao kada fauliran igrač promaši bacanje. Sećate se masovne tuče protiv Indijane?

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime