PERUNIČIĆ ZA MERIDIAN: Korona kao alibi? A kakav bi tretman imao naš trener da je ostvario ovakav rezultat na EP?

nenad-peruničić-podkast-sport-fokus
Nenad Peruničić je govorio za Meridian sport! (FOTO: Starsport)

Blago rečeno, Srbija je pretrpela zaista rezultatski debakl protiv Francuske koji nas je ostavio bez plasmana u drugu fazu Evropskog prvenstva na šta se osvrnuo i naš bivši selektor Nenad Peruničić.

Odjeknuo je taj neuspeh jako širom naše zemlje, a i šire. Istina, imali su naši rukometaši sijaset problema sa kojima su se suočavali, ali…

Nekako je utisak da je moglo, pa što da ne, i moralo dosta bolje. Sa takvom ocenom se slaže i nekadašnji rukometni as i bivši selektor Srbije sa kojim smo razgovarali nakon završetka Evropskog prvenstva.

– Kao neko ko je učestvovao u selektiranju i neko ko je vodio te momke mogu da kažem da utakmica protiv Ukrajine nije merilo. Realno gledajući Hrvatska nikada nije bila slabija, uz dužno poštovanje ali je tako. Bio je trenutak da ih dobijemo, ali su oni pokazali stav i drugačiju energiju iako su uveli mlade igrače. Protiv Francuske nismo imali šanse – počeo je Peruničić za Meridian sport.

Ističe prethodnik aktuelnog selektora Tonija Đerone da je moralo bolje u Segedinu.

– Pre svega želim da budemo pravedni. Veliki broj reprezentacija je imao problem pred EP sa koronavirusom i povredama. To ne treba da nam alibi. Jedna Crna Gora je „osakaćena“ uspela da pobedi fenomenalnu ekipu kao što je Slovenija. Na sve to moram dodati da nikada nije bilo više vremena za pripremu. Nekada smo imali svega dve nedelje…

Evidetno je bilo u poslednja dva meča da Srbija ima veliki problem na bekovskim pozicijama. Upravo tu smo bili i najtanji i imali najviše problema sa povredama i koronavirusom.

– Uz dužno poštovanje svih, ali bekovske pozicije nose glavnu težinu. Tu je reč o kreaciji o probijanju odbrane šutem sa spolja. Sigurni je da bi sa Nenadićem i Đorđićem bilo drugačije, ali ne možemo da tvrdimo da bismo prošli grupu.

nenad-peruničić-podkast-sport-fokus
Nenad Peruničić se pita šta dalje nakon ovakvog rezultata na EP?
(FOTO: Starsport)

Toni Đerona je moj veliki prijatelj i ima moju punu podršku, ali moram da pitam da kakav bi tretman imao naš trener da je ostvario ovakav rezulat na EP? Ako dovodimo stranog trenera onda treba da imamo jasnu strategiju šta želimo. Da li su to medalje ili nešto bolji plasman na velikim takmičenjima? Ne možemo da pravimo neku euforiju na svega dve dobre odigrane utakmice, fali nam kontinuitet.

Posle svega, pitanje je – šta dalje?

– Svi pričaju da je Srbija igrala moderan rukomet, ali ja iskreno to nisam video. Sada je EP gotov, treba videti šta ćemo dalje, da li ćemo da vraćamo iskusnije igrače ili da ponovo podmladimo tim. Videćemo… – zaključio je Peruničić razgovor za Meridian sport.

ŠTA JE SRBIJI FALILO? Selektor Đerona objasnio razloge debakla od Francuske!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: GDE SU FUDBALERI KOJI SU OSVOJILI POSLEDNJU LIGU ŠAMPIONA REALU 2018. GODINE @Beki

8 KOMENTARA

    • Nema,niko kod nas nece da igra kada je plata sa zakasnjenjem plus su male,a ovi samo nesto zanovetaju a nisu uspeli bolje u svoje vreme.

  1. Sefe, ti pogotovo nisi kompetentan da ocenis da li se igrao moderan rukomet ili ne. Kada si ti vodio reprezentaciju, video analiza protivnika se nije radila, jer ti, sefe, ne znas sta je to. Video analiza se radi u nazad deset godina, a ti za nju nisi cuo. O kakvom modernom rukometu ti pricas???

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime