ALEKSANDAR DŽOKER ILIĆ ZA MERIDIAN: Čestitam Kroati, nacionalizmu nije mesto u sportu!

aleksandar džoker ilić-ksw 60-nokaut
Džoker: Nacionalizmu nema mesta u sportu! (FOTO: KSW)

Prethodnog vikenda dogodilo se ono što je čitav region čekao skoro dve godine. Održan je meč između Vase Bakočevića i Franciska „Kroata“ Barie.

Sve je bilo spremno za spektakl u Šibeniku, gde su dva borca imali priliku da odmere snage, ali meč je neočekivano završen nakon samo nekoliko trenutaka.

Na samom početku meča Bakočević i Kroata su „ispitivali snage“, a onda je crnogorski MMA borac nezgodno pao i povredio se.

Kroata je to znao da iskoristi, da gušenjem okonča meč.

Neposredno nakon meča, Aleksandar Džoker Ilić, dugogodišnji prijatelj i saborac Vase Bakočevića izneo je svoje viđenje cele borbe.

– Svi koji su gledali mogli su da vide da je Vaso doživeo peh i povredu pri pokušaju udarca. Pao je i ozbiljno povredio kvadriceps. Mislim da je tu meč mogao biti prekinut, čak i da Kroata nije nastavio borbu u parteru, mislim da bi sudija bio primoran da prekine. Vaso nije mogao da ustane… – izjavio je srpski MMA borac.

Popularni „džoker“ nema dilemu da je publika ostala uskraćena za jedan sjajan meč!

– Kroata je zasluženo je pobedio, njegov protivnik se povredio, ali to ne umanjuje njegov trijumf. Mislim da smo uskraćeni za jedan sjajn meč, ostalo je malo nedorečeno – dodao je Aleksandar Ilić.

Naravno ostaje otvoreno pitanje da li će doći do revanša?

– Videli smo neposredno nakon meča da su Savo i Kroata dogovorili neki svoj meč na brzinu. Još uvek se ne zna, još uvek je sve „vruće“. Mislim da će Vaso želeti revanš, ali to zavisi od mnogo faktora. Verujem da će organizatori imati svoj interes, videli smo večeras kad je u pitanju „kretenizam“ da tu ima mnogo klikova i mnogo interesovanja. Verujem da će doći do revanša – naglasio je Aleksandar Ilić.

MMA je bio poznat kao sport u kome nije bilo prostora za nacionalističke ispade, nažalost ceo spektakl u Šibeniku nije mogao da prođe bez incidenta…

– Iskreno sam bio šokiran. Razumem slavlje Kroate i njegovog ugla, ali mislim da neke stvari nisu bile korektne. Ne sme da se dešava da ljudi koji nemaju veze sa sportom mogu da priđu do samog oktagona. Ali moram da kažem da je to u pitanju jedna manjina, gde god smo se pojavili bili smo lepo prihvaćeni. Pokvaren je jedan lep utisak, mislim da nacionalizmu nije mesto u sportu! – zaključio je Aleksandar Ilić.

ALEKSANDAR DŽOKER ILIĆ ZA MERIDIAN: Ponuda KSW-a nije bila dovoljno dobra!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Goran Grbović: Napravili smo ozbiljno minsko polje u srpskoj košarci! Meridian Sport Fokus | S01EP21

 
 

8 KOMENTARA

  1. To je pravi sportista i to je zdravo razmišljanje , pobedio je tako kako je pobedio ali treba pokazati respekt i izdići se iz toga samo jaci …biće revanša biće prilike da ga Vaso dobije

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime