MILICA GARDAŠEVIĆ ZA MERIDIAN: San svakog sportiste je da se kvalifikuje na OI, a ja ću to uspeti 2024. godine!

milica gardašević-miting-kenija
Milica Gardašević za Meridian sport nakon mitinga u Keniji! (FOTO: Starsport)

Srpska atletičarka koja se takmiči u disciplini skok u dalj, dvadesettrogodišnja Milica Gardašević, nakon osvojene srebrne medalje na Balkanijadi, nastavila je sa fantastičnim rezultatima.

Milica je minulog vikenda učestvovala na mitingu, koji je po jačini i kvalitetu prvi iza mitinga Dijamantske lige. Naša atletičarka je fantastičnim skokom zauzela prvo mesto na Zlatnom mitingu Svetskog Atletskog Kontinentalnog Tura, koji se održao u Nairobiju. Milica je do ovog uspeha stigla, skočivši lični rekord od 6,68m.

Nakon fantastičnog rezultata i osvojenog prvog mesta u Keniji, Milica Gardašević govorila je za Meridian sport. Ona je govorila o pripremama za ovaj miting i samom nastupu, ali i OI u Tokiju, kao i onim za tri godine u Parizu.

Pripreme nakon Balkanijade

Na Balkanijadi, Milica Gardašević osvojila je srebrnu medalju sa skokom od 6,61m. Ipak, srpska atletičarka se nije zadovoljila tim uspehom, i nedugo nakon prvenstva Balkana, počela sa pripremama za drugi deo sezone.

– Leto nakon Balkanijade sam provela radno. Odlučili smo da se pripremimo za drugi deo sezone što je i urodilo plodom. Uprkos manjim problemima sa kojima se svi mi susrecemo generalno sam se pripremala od kraja prvog dela sezone, odnosno pre početka Olimpijskih Igara – počela je Milica za Meridian sport.

Takmičenje u Keniji

Leto bez pauze definitivno je dalo rezultata. Dugotrajne pripreme za drugi deo sezone, dale su rezultate na prvom narednom mitingu.

Minulog vikenda održan je Zlatni miting Svetskog Atletskog Kontinentalnog Tura, na kojem je Milica osvojila prvo mesto. Pored prvog mesta, naša atletičarka je ostvarila najbolji lični rezultat skočivši 6,68m.

– Takmičenje u Nairobiju nije bilo ni malo lako, ali bilo je lepo. Publika je igrala veliku ulogu i uprkos kiši, napravili su sjajnu atmosferu, kao i organizatori koji su nam obezbedili da uz malo sreće završimo sezonu sa što boljim rezultatima. Naravno da sam na kraju dana prezadovoljna, obzirom na to da sam bila prva i skocila lični rekord u poslednjoj seriji.

Iako je zadovoljna ostvarenim uspehom, srpska atletičarka je svesna da je naporan rad tek čeka, jer je evidentno da mesta za napredak ima. Milica takođe ističe da je nastup ovog vikenda mogao da biti sigurniji, ali ipak na kraju dana samo se uspeh računa.

– Zadovoljna nastupom jesam, ima tu još dosta prostora za napredak. Sve u svemu, pored toga što sam prestupila 4 puta i samim tim napravila stresnu poslednju seriju i sebi i drugima, zadovoljna sam ostvarenim rezultatom.

OI i planovi za budućnost

Mlada srpska atletičarka nažalost ove godine nije uspela da se kvalifikuje za OI u Tokiju, međutim svesna je da njeno vreme tek dolazi, i da treba što bolje da se spremi za izazove u budućnosti.

Nisam bila oduševljena činjenicom da neću nastupati na OI, ali ne mogu da kažem da mi je to teško palo. Naravno, san svakog sportiste jeste da se kvalifikuje za Olimpijske Igre i ja verujem da ću to bez problema uraditi 2024. godine – optimistična je Gardaševićeva.

Mesta za odmor nema, jer su planovi naše atletičarke da ostvari što bolje rezultate na predstojećim važnim događajima. U martu mesecu naredne sezone održava se Svetsko atletsko dvoransko prvenstvo, a nakon toga i Evropsko i Svetsko prvenstvo.

– Planovi za budućnost su prvenstveno da se odmorim, kako bi skupila snage da se što bolje pripremim za predstojeća takmičenja. Sledeće godine me čeka borba za plasman na Svetskom prvenstvu u dvrorani, koje se održava u Beogradu. Naravno da se radujem nastupu pred domaćom publikom. Potom, na leto Evropsko i Svetsko prvenstvo na kojima se naravno nadam što boljem plasmanu – zaključila je Milica Gardašević za Meridian Sport.

Fantastične uspehe ostvarila je Milica Gardašević, a mi joj ovom prilikom čestitamo iz sveg srca. Nadamo se da će naredna sezona biti još bolja nego ova, jer mlada atletičarka svakako ima potencijala za tako nešto.

SKINI MERIDIAN SPORT APLIKACIJU I BESPLATNO PREUZMI 2500 RSD BONUSA ZA KLAĐENJE

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Aleksa Avramović: Kod Obradovića se greške ne prave dva puta! | S01EP22

 

 

5 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime