GERIĆ ZA MERIDIAN SPORT: Način na koji je smenjen Slobodan Kovač je nekorektan!

Gerić govorio o smeni Kovača! (FOTO: meridiansport)

Dosadašnji selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Slobodan Kovač, smenjen je posle nešto lošijih rezultata ekipe, uprkos osvajanju Evropskog prvenstva.

To i nije toliko veliki problem, jer se često dešava da neki trener dobije otkaz posle loše serije, ali podigla se velika prašina zbog načina na koji je on smenjen.

Vest je iznenadila sve pa i samog Kovača, koji je otkrio da ga niko nije obavestio da o smeni, već da je saznao sa strane od odbojkaša Marka Podraščanina.

Bivši reprezentativac Srbije Andrija Gerić, koji je obeležio „zlatno“ doba srpske odbojke, u razgovoru za Meridian sport je istakao da Savez može da bira selektora, ali da je način na koji je smenjen Kovač nekorektan.

– Savez u principu može da bira koga će da stavi za selektora. Evropsko prvenstvo 2019. godine su osvojili odbojkaši Srbije, a posle zbog nekih okolnosti kvalifikacije za Igre nisu uspeli da prodju, ali bilo ih je gotovo nemoguće proći. Ove godine su igrali Svetsku ligu bez nekog vidnijeg rezultata i na Evropskom prvenstvu (2021. godina) bili četvrti – rekao je Gerić  i dodao:

– Bez obzira što bih ja voleo da to bude više, ipak je jako dobar rezultat sa obzirom na sve okolnosti. Medjutim, način na koji su oni smenili Slobodana Kovača je nekorektan – istakao je Gerić za Meridian sport.

Kada je u pitanju novi selektor, Gerić smatra da to treba da bude osoba sa autoritetom.

Pominje se Slobodan Boškan, ali se priča da hoće da stave nekog stranca. Svakako, to mora da bude neka osoba sa autoritetom. Problem u muškoj odbojci je taj što mi posle ove generacije možemo na prste da izbrojimo igrače koji su potencijal za reprezentaciju. Ako Savez ne bude nešto ozbiljno uradio po tom pitanju, muška odbojka će biti u problemu. Teško ćemo se kvalifikovati za Olimpijske igre 2024. i 2028. godine.

Prokomentarisao je bivši reprezentativac Srbije i da li bi prihvatio poziciju selektora ukoliko bi stigao poziv iz Saveza.

– Ja se bavim psihologijom, nisam trener. Mogu da pomognem, ali što se tiče treninga, treba da bude neko ko se bavi trenerskim poslom. Savez je smenio selektore svih selekcija sem Zorana Terzića i sada hoće da naprave neki izbor. Problem sa ženskom odbojkom je što ima veliki broj dece, pa mora da se napravi dobra selekcija, dok kod muškaraca imamo mali broj odbojkaša, ali Savez treba da radi na popularizaciji – istakao je Gerić i dodao:

Današnje generacije žele rezultate odmah, kao što je to u video igricama, a da bi postigao rezultate u sportu moraš da izdvojiš vreme i trud. Nema rezultata preko noći – zaključio je Gerić.

GAJIĆ PROGOVORIO O SMENI KOVAČA: Prepoznaće se zli pojedinci!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Marko Dugošija: Hteo sam da odustanem, a onda sam postao svetski prvak! | Sport Fokus Meridian EP27

3 KOMENTARA

  1. Priča o načinu na koji je smenjen (istina nije korektno niti profesionalno) a pri tome ne kaže da li zna šta se sve dešavalo na realciji Savez – selektor!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime