MVP NOVEMBRA – PAULIUS VALINSKAS: Mislim da je FMP Meridian na sjajnom putu, verujem da će protiv Zadra biti dobra utakmica!

5
fmp meridian-mzt-paulius valinskas
VAlinskas je govorio za Meridian sport (FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović)

FMP Meridian ima rezultat sedam prema jedan nakon osam odigranih utakmica u regionalom takmičenju, u novembru su zabeležili tri pobede, koliko su mečeva i odigrali, a najkorisniji igrač u timu bio je Paulius Valinskas koga je ABA liga proglasila za igrača meseca.

Šta to znači za njega lično ali i kao člana tima, rekao je u razgovoru za Meridian sport.

– Pre svega, ovakva vrsta priznanja nije moguća bez tima jer ekipa treba da pobeđuje, a ja mislim da smo mi odradili dobar posao ovog meseca, pobedili smo neke velike i dobre utakmice i srećan sam zbog toga i znači mi i na ličnom planu, jer biti nagrađen za trud i rad i svo vežbanje i utakmice koje igrate, zadovoljan sam. Sve ide dobrim putem kada tim pobeđuje – rekao je Valinskas na početku razgovora za Meridian sport.

Valinskas je postao deo FMP Meridiana u avgustu mesecu ove godine, pred početak sezone, od kada je prošlo skoro četiri meseca zbog čega se Litvanac osvrnuo na period prilagođavanja i pozitivne aspekte igranja i boravka u Beogradu.

– Najbolji deo je što mogu kompletno da se fokusiram na posao jer imamo odličnu organizaciju koja uključuje veliki broj sjajnih profesionalaca tako da možemo da se koncentrišemo na košarku, imamo dobar raspored svake nedelje kako bismo pripremili sebe i svoje telo za utakmicu, to bi zapravo bio najbolji deo. Nakon četiri meseca stekneš rutinu, prilagodiš se, razumeš kako da se pripremiš zajedno sa timom za utakmicu i nove izazove kako biste dostigli najbolje rezultate.

fmp meridian-mzt-paulius valinskas
Valinskas je bio najbolji u ABA ligi (FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović)

Nezaobilazna je priča o timu, jer je FMP Meridian sada jedan od favorita, trenutno zauzimaju drugo mesto na tabeli ABA lige, pa se postavlja pitanje, u čemu je tajna i šta ih to razlikuje od drugih?

Ne mogu da kažem šta drugi timovi imaju, kakvu vrstu priprema za utakmice, kakvu vrstu odnosa ali ono što mogu da kažem o nama je da mislim da mi imamo dobru hemiju jer svi su dobri, kako na terenu, tako i van njega. Provodimo dosta vremena zajedno tako da, to je ono što nas možda odvaja od ostalih, iako nisam siguran za druge ali kada je reč o nama mi razumemo jedni druge, poštujemo uloge koje su nam dodeljene i mislim da su zapravo hemija, zadaci pojedinačno i razumevanje onoga što trener traži od nas ključni i najvažniji i mislim da nam za sada dobro ide.

Ipak postoji jedan tim o kome smo morali da popričamo, to je Zadar, sutrašnji protivnik FMP Meridiana, sa kojim će tim Nenada Stefanovića odmeriti snage u dvorani „Krešimira Ćosića“ od 19 časova. Valinskas veruje da će biti zanimljiva utakmica, a očekivanja njega i tima su sledeća:

– Naša očekivana su pred svaku utakmicu ista, mi idemo na pobedu, nevezano za to protiv koga igramo, da li je to tim sa vrha ili sa dna tabele, to je ono što zasigurno mogu da kažem. Takođe, o Zadru, igraju mnogo dobru košarku, to pokazuje i njihova pobeda nad Crvenom zvezdom, to je još jedan pokazatelj da moramo da budemo na visini zadatka sutra jer igraju kod kuće, mislim da će biti i dosta publike. Verujem da će biti dobra utakmica – zaključio je Paulius Valinskas u razgovoru za Meridian Sport.

Za Meridian: Ana Nikolić

OBRADOVIĆ U PROBLEMU: Smailagić i Lesor? Ne znam da li će moći da pomognu!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Katar uzivo | Pitali smo navijace 🇦🇷 Argentine i 🇵🇱 Poljske ko je bolji | Messi ili Lewandowski?

 

5 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime