Ima para, nema para, ima para – da li je Asamoa Đan stvarno pred bankrotom?

(Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)

Priča je krenula iz Engleske, od novinara koji rade za San i Miror. Kako su oni preneli pre nekoliko dana, Asamoa Đan je na ivici bankrota. Čovek koji je svojevremeno igrao Premijer ligu i zarađivao mnogo novca, ostao je sa 600 funti na bankovnom računu.

Asamoa Đan je rođen u Akri, gde je i počeo da se bavi fudbalom. Ubrzo ga je primetio Udineze, koji ga je i doveo u Evropu kao veoma mladog. Tim iz Udina ga je slao na pozajmicu u Modenu, igrao je za Ren i Sanderlend a tek onda je počeo da zarađuje mnogo.

SANDERLEND PROTIV BLEKPULA TRAŽI POVRATAK U ČEMPIONŠIP!

Prvo pozajmica u al Ain, pa i prelazak u taj klub, da bi nakon tri godine otišao u Šangaj. Stavio je pare ispred karijere, mogao je da gradi ime u nekom solidnom evropskom klubu ali se opredelio za Aziju. Ukupno je šest sezona bio u Aziji, a Kinezi su ga slali na pozajmicu u Al Ahli iz Dubaija.

Trenutno je igrač Kajzerija za koji je ove sezone odigrao 10 mečeva. U klub je stigao prošle godine, povremeno dobija šansu i do sada je postigao šest golova u crveno-žutom dresu. Kajzeri je turski prvoligaš i trenutno su 13. sa 19 osvojenih bodova.

Priča koja je potekla iz medija u Britaniji govori nam o bankrotu reprezentativca Gane. Oni se pozivaju na izvore u njegovoj domovini. Naime, rođaci i poznanici su otkrili novinarima da dugo nisu videli Đana i njegovu porodicu, jer oni nemaju novca da dolete u Ganu!

Čak ni praznici i slobodno vreme koje Đan ima u klubu nisu ga ubedili sa se sa suprugom i troje dece uputi u rodnu zemlju. Time su pokrenute spekulacije a tabloidi u Engleskoj su jedva dočekali ovakvu priču. Raspitali su se i saznali da Asamoa ima samo 600 funti na računu.

Ubrzo su vest proširile i medijske kuće u drugim državama u kojima je igrao. Đan nije stigao ni da demantuje natpise, a već su novine u Turskoj, gde trenutno igra, počele da pišu istu stvar. Priča se čak i o finansijskim problemima Kajzerija koji mu ne isplaćuje zaradu.

PARMA GOSTUJE U UDINAMA!

Asamoa Đan je do sada u karijeri odigrao 106 mečeva za seniorsku selekciju Gane. Postigao je 51 gol i bio učesnik tri Mundijala. Sećamo se posebno njegovog gola koji je postigao protiv Srbije, a karakterističan je i zbog broja tri, koji nosi iako igra u napadu.

Sve priče o bankrotu Asamoa Đan je demantovao na svojim profilima na društvenim mrežama. Njemu su ovakve priče smešne i po njegovim rečima, predaleko su od istine. Čovek koji je jedno vreme bio među najplaćenijim igračima na svetu se zahvalio Sanu i Miroru što mu donose popularnost.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime