Ilija Đoković: Iz kafića u reprezentaciju! (VIDEO)

Ilija Đoković
Kosarka FIBA World Championship China 2019-Qualifiers Srbija v Gruzija Ilija Djokovic Beograd, 27.11.2017. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Gost naše Meridian UŽIVO emisije bio je Ilija Đoković! A sa reprezentativcem Srbije smo razgovarali o njegovoj karijeri, počecima, ali i planovima za budućnost.

On je svoju reprezentativnu karijeru počeo u univerzitetskoj reprezentaciji Srbije, a ispričao nam je kako je dobio taj poziv.

“To mi je u sećanju možda i najlepši period života. To se sve desilo neplanirano. Sedeo sam na kafi i trener Zoka Todorović me zvao i pitao da li hoću da idem na Univerzijadu“, ispričao je Đoković.

Ilija Đoković: Iz kafića u reprezentaciju! (VIDEO)

Istakao je da je bio iznenađen pozivom jer ga nije bilo na spisku od 35 igrača koji su pozvani da igraju za nacionalni tim. Ipak usled velikog broja otkaza otvorilo se mesto za njega, a onda su usledili i pozivi za A selekciju. Naglasio je da mu je još uvek neverovatno što ima priliku da igra sa takvim imenima, a seća se i najteže utakmice u dresu “Orlova”.

Možda Gruzija kući. Ja sam dobio malo veću minutažu i dobio sam zadatak da čuvam Diksona, koji je kao na baterije. Jurio sam se sa njim, a onda treba da se organizuje napad“, ispričao nam je Đoković.

Što se tiče njegove godine u FMP-u seća je se po neverovatnom intenzitetu treninga, a najbolji utisak na njega ostavio je Ognjen Dobrić.

Dobrić je imao najbolju sezonu te godine i igrao je stvarno kao lav. Uživanje je bilo gledati ga. Ja nikada nisam video to u životu, kako te on stigne sa celog terena i zalepi te“, naglasio je Đoković.

Priznao je da je bilo ponuda od strane Crvene zvezde, ali da je ipak radi veće minutaže odlučio da napusti FMP i potraži novu sredinu u kojoj će dobiti bitniju ulogu.

Kao omiljeni tim iz ABA lige istakao je Partizan, a ukoliko se Borac plasira na plejof ABA 2 lige uveren je da će njegov tim pokazati zube i da će namučiti lidera šampionata.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime