„Igračima koji neće s Krstajićem poručujem: Nikad više za državni tim, Srbija neće da moli!“

Sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije Darko Kovačević ima poruku za sve igrače koji ne žele da nastupaju za državni tim pod vođstvom Mladena Krstajića – „nikad više u reprezentaciji, bez obzira na ime i prezime selektora, jer Srbija neće nikog da moli“.

Bivši napadač Crvene zvezde i Juventusa govorio je o sukobu pojedinih igrača sa selektorom Orlova Mladenom Krstajićem, a iako nije isticao imena (Luka Milivojević, Matija Nastasić i Ivan Obradović) Kovačević je rekao da je zapanjen pojedinim intrevjuima i dešavanjima „direktno usmerenim protiv državnog tima i FS“.

“Bio sam reprezentativac i deo grupe koju su činili veliki igrači, ali i veliki ljudi, bilo je i tada problema, ali uvek i svuda reprezentacija je bila iznad svih nas, svakog pojedinca. Zato sam, moram priznati, zapanjen nekim intervjuima i dešavanjima, rekao bih, direktno usmerenim protiv državnog tima i Fudbalskog saveza. I to sve pred najvažniju utakmicu reprezentacije, kada želimo posle 20 godina da izborimo plasman na Evropsko prvenstvo i uspešno počnemo kvalifikacije”, izjavio je Kovačević.

On je istakao da „oni koji sada pljuju u tanjir iz kojeg su jeli ne shvataju da državni tim ne čini jedan čovek“.

„Igračima koji neće s Krstajićem poručujem: Nikad više za državni tim, Srbija neće da moli!“

“Poštujem do neba igrače, dugo sam jeo taj hleb i zato neću i ne želim nikog da optužujem već samo da kažem, da nam nije bilo državnog tima, niko od nas ne bi imao veliku karijeru. Ovo naglašavam zato što oni koji sada pljuju u tanjir iz kojeg su jeli ne shvataju da državni tim ne čini jedan čovek, nije to ni selektor, nije to ni sportski direktor, nije to ni jedan igrač…Grb i zastava su iznad svih nas, ljudske sujete i interesa. I niko nikad ne može da uslovljava tu svetinju, nekim svojim izborom”, rekao je Krstajić, a zatim naglasio:

“A igračima koji ne žele da igraju za reprezentaciju dok je selektor Mladen Krstajić, želim da poručim da nikad više neće igrati za državni tim bez obzira na ime i prezime selektora, jer Srbija neće nikog da moli, ali isto tako neće ni da dozvoli da neko svesno urušava ono što grupa uz veliki napor i odricanja gradi. Suludim zahtevima i ucenama. To nećemo da dozvolimo, jer ja prvi nisam čuo za sve ove godine u svetu fudbala da neki igrač ili grupa vode politiku kluba ili Saveza, smenjuju trenere, selektore, direktore i ostale čelnike“.

Kovačević navodi da se u prijateljskom meču između Nemačke i Srbije (1:1) moglo videti da stručni štab i igrači „dišu jednim plućima“ i da su igrali onako kako to zahteva dres sa nacionalnim grbom.

„Igračima koji neće s Krstajićem poručujem: Nikad više za državni tim, Srbija neće da moli!“

“Slika sa terena u Volfsburgu govori više od reči. Pristup, ponašanje, vera i požrtvovanje bili su na maksimalnom nivou. Stručni štab i igrači dišu jednim plućima, svesni velike odgovornosti i cilja koji želimo svi da ostvarimo. Momci su pokazali i kvalitet i karakter, dali maksimum, igrali onako kako to zahteva dres sa nacionalnim grbom. U prvom poluvremenu smo imali priliku da možda i zatvorimo utakmicu još nekim golom, a u nastavku smo izdržali veliki pritisak i posle svega, mislim da je nerešen ishod bio najrealniji”, dodao je Kovačević koji je ondašnju reprezentaciju Jugoslavije predstavljao na Svetskom prvenstvu 1998. godine i Evropskom prvenstvu dve godine kasnije, dok je razgovor zaključio sledećim rečima:

“Moja poruka javnosti glasi – ovo je i vaš državni tim, drugi nemate. Verujem da svi isto želimo, a to je plasman na Evropsko prvenstvo. Posle 20 godina. Ne moramo isto da mislimo, ali moramo da znamo da je do cilja lakše doći ako smo zajedno. Onda smo mnogo jači“.

2 KOMENTARA

  1. Krstajica treba smeniti dok on objasnjava igraci pojedini okrecu ledja jer vide da ta njegova prica nema osnovaBranimose ko kukavice a sutra pisemo da smopruzili dostojanstven otpor Protiv rep. Nemacke mlade jedva smo bod izvukli da nebi Sretnog Dmitrovica i Spretnog Jovica igra =0.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime