Fudbalski dueli Srbije i Hrvatske uvek izazivaju dodatnu pažnju i nude interesantne detalje. Bivši selektor Hrvatske, Igor Štimac, u opširnom intervjuu za tamošnje medije, govorio je o tim duelima, ali i posvetio jedan deo odnosu sa Sinišom Mihajlovićem.

Štimac i Mihajlović su sa klupa predvodili svoje reprezentacije, a 2013. su se susreli u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

U Zagrebu su puleni Štimca trijumfovali sa 2:0, dok je u Beogradu bilo 1:1.

-Pobeda protiv Srbije mi je najdraža kao selektora. Sa Srbijom smo igrali dva puta, prvo s Ćirom (Blaževićem, prim. aut.). Protiv Jugoslavije na ‘Maksimiru’ nisam igrao zbog suspenzije i tada smo izgubili. Kao izborniku mi je bio imperativ da pobedim Srbiju jer sam nasuprot sebe imao selektora sa kojim sam kao igračem imao konflikt. Posebno je težak bio pritisak koji se stvarao pre utakmice sa Srbijom na ‘Maksimiru’, zato sam i otvorio trening u Kranjčevićevoj-, izjavio je Štimac.

Komentarisao je Štimac i početak njihovog „sukoba“ još u igračkim danima.

-Incident je počeo s Mihajlovićevim startovima. On je startovao da bi polomio noge. Ja se nisam mirio jer sam želeo kao privatna osoba, ali je naša dužnost bila da se pomirimo jer nas slede mase. Mi, kao čelni ljudi naših reprezentacija, smo imali dužnost tako da postupimo. Možemo biti ponosni što smo tako reagovali u tim trenucima, postupili su razumno. Mesec dana pre te utakmice nisam davao izjave i nisam nudio mesta da se nešto pogrešno protumači-

Nažalost, utakmice između ove dve reprezentacije uvek izazivaju i dodatne komentare sa tribina kojima i nije mesto na sportskim borilištima.

-Nisam video da se šalju kazne kada se viče: ‘Štimac Turčine’. Video sam samo da se skače kada se radi o srpskoj manjini. Onaj ko želi da vređa neka ostane kod kuće. Zašto mi apostrofiramo samo mržnju prema Srbima? Pa nisu oni jedini prema kojima se ispoljava mržnja na sportskim borilištima. To iritira hrvatski puk. U Hrvatskoj svi mogu mirno da žive i dišu, kod nas nema povlašćenih vrsta i ne treba to da se potencira-, zaključio je Igor Štimac.

Mladi fudbaler Bajerna prihvatio poziv Srbije!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: DRAGAN STOJKOVIĆ PIKSI – Priče iz kraja #09

11 KOMENTARA

  1. Našao je ko će da priča o tome , pokazao prvi kakav je i na utakmici i evo koliko godina posle nje kada to pamti i hvali se tim kad najdražom .

  2. sta reci o coveku kome je najdraza pobeda pobeda nad Srbijom ,time je i on pokazao koliko mrznje ima u sebi.Navodno nije cuo skandiranja Srbe na vrbe i silne one grafite po Splitu,a cuje Stimac turcine.A i ja budala sto citam ovo

  3. hahahaha u Hrvatskoj mogu svi da zive al ne i da disu 😀 Oni vise mrze nas nego ista na svetu,i to je vise nego ocigledno.Samo nama su bolji svi osim nas samih nazalost

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime