HUMANI PEŠIĆ Pogađa i van parketa na asistenciju Meridiana

Svetislav Pešić i mali Nemanja Cvetković u društvu predstavnika Meridiana (FOTO: Meridian)

Svetislav Pešić odavno je dokazao kakav je trener i da košarku ima u malom prstu, a sada je pokazao da je istinski šampion i van terena.

Slobodno se može reći da je popularni Kari sinonim za uspeh. Samo pomislite i nabrojte šta je sve osvojio, a dokaz da živi košarku je i taj što će uskoro proslaviti 70. rođendan – kao trener Barselone.

Najbolji klubovi uvek žele najbolje trenera i igrače, veliki idu uz velike, pa onda ne treba ni da čudi.

Zato su Pešić i Meridian rešili da odigraju dve vrlo važne, možda i najvažnije utakmice.

Kada ima slobodnog vremena, između dve sezone, Pešić najviše voli da odmara u rodnom Pirotu. Dakle, nikakva egzotična mesta na udaljenim krajevima planete, nego tamo gde je kuća.

Tamo je svoj, običan a svetski, niko mu ne baca pod noge. U Pirotu je on njihov čovek iz naroda, njihov Kari. I to dodatno pokazuje veličinu rođenog šampiona.

Pešić je zajedno sa Meridianom odlučio da uradi nešto baš u Pirotu – da pomogne onima kojima je to zaista najpotrebnije. Tako kuca srce šampiona! U ritmu pobeda i van parketa…

HUMANI PEŠIĆ Pogađa i van parketa na asistenciju Meridiana
Dresovi Srbije i Barselone, kačket, lopta: Pešić i malli Neca u Pirotu (FOTO: Meridian)

Nemanja Cvetković je 13-godišnji dečak iz Pirota koji se suočio sa malignim tumorom moždanog stabla. Za lečenje je potrebno mnogo novca.

Posle terapija u Beogradu, mali Nemanja treba lečenje da nastavi u Turskoj, u čuvenoj klinici “Ačibadem”. Kako porodica Cvetković nije u mogućnosti da sve finansijski iznese, Pešić i Meridian su joj donirali finansijska sredstva za lečenje simpatičnog dečaka.

Dolazak Svetislava Pešića u porodicu Cvetković uspeo je bar na određeno vreme da im skrene misli i ulepša dan malom Nemanji koga čeka najpre biopsija u Istanbulu.

Doneo sam i jedan dres Barselone za tebe. Ja sam tamo trener i sada da navijaš za Barselonu. Neco, ti si sličnih godina kao moj unuk Luka, on je rođen 2005, a ti godinu dana kasnije – rekao je Pešić.

Mali Nemanja je od ekipe Meridiana dobio i dres reprezentacije Srbije, kačket i košarkašku loptu, a osmeh nije skidao sa lica.

Drago mi je da ste nas sa osmehom dočekali, da je optimizam tu, tako i treba. Moj prijatelj Željko Obradović je trener u Istanbulu i kontaktiraćemo zajedno bolnicu kad odete tamo. Mi smo zaduženo za to da vam pomognemo – poentirao je Pešić u svom stilu.

HUMANI PEŠIĆ Pogađa i van parketa na asistenciju Meridiana
Legendarni Pešić u poseti “Udruženju za pomoć MNRL Pirot” (FOTO: Meridian)

Sledeća “stanica” na Pešićevom humanitarnom putu bilo je “Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenih lica Pirot”. Ta ustanova radi sa licencom za dnevni boravak za decu i odrasle sa smetnjama u razvoju.

Nažalost, sve je veći broj dece kojima je ovakva pomoć neophodna, posebno prilikom progovaranja uz kombinovane smetnje!

Ova ustanova otvorena je u maju prošle godine. Pomaže svima od tri do 40 godina, a trenutno ih dolazi oko 24! Plus četvoro kojima je na usluzi lični pratilac deteta kao podrška da se spremi za školu i za pomoć oko svega neophodnog.

HUMANI PEŠIĆ Pogađa i van parketa na asistenciju Meridiana
Pokloni za kraj posete i poziv popularnog Karija svima koji mogu da pomognu deci širom Srbije (FOTO: Meridian)

Pešić je u obilasku Udruženja bio vrlo emotivan. Zajedno sa kompanijom Meridian donirana su finansijska sredstva za pomoć kako bi rad sa decom i njihovo uključenje bilo što lakše i efikasnije.

Čujem da smo prvi koji pomažu na ovaj način. Nadam se da ćemo pokrenuti i ostale, da će naša podrška inspirisati i druge da pomognu. Verujem da ima takvih i ljudi i ustanova, i da će se pobrinuti, sledeći naš primer, da razvoj dece bude što brži i bolji – naglasio je Pešić.

Veliki Svetislav Pešić pogađa i na terenu, i za trenerskom tablom, i van parketa! Meridian je tu da mu sa zadovoljstvom asistira.

Zajedno sa Meridianom je bila prilika da se uključimo u pomoć malom Nemanji! Želimo mu da što pre ozdravi. Posetili smo i “Udruženje za pomoć MNRL”, jednu od najmodernijih ustanova u Srbiji. Ponosan smo što je baš u Pirotu, da u najboljim uslovima možemo da pomognemo onima kojima je potrebno.

Zahvaljujem se Meridianu na ovoj inicijativi, uvek sam spreman za takve akcije.

Nadam se da će svi ostali moji prijatelji sportisti, kao i do sada, učestvovati u svim humanitarnim akcijama koje mogu da pomognu našoj deci – poručio je Pešić.

Trofejni stručnjak je honorar namenjen njemu za snimanje reklame usmerio u humanitarne svrhe.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime