Priča o Maradoni i Del Potru: Održao je lekciju svim sportistima, svim Argentincima!

huan-martin-del-potro-maradonahuan-martin-del-potro-maradona
Zanimljiva priča o Maradoni i Del Potru (FOTO: Guliver Images)

Gotovo da ne postoji osoba koja nije volela i poštovala Dijega Armandu Maradonu, ali je mnogo manji broj onih koji su zaslužili njegovo poštovanje i ljubav. Jedan od tih posebnih bio je njegov zemljak, teniser Huan Martin Del Potro.

Neke detalje izneo je Sebastijan Torok, i to u knjizi o „Divu iz Tandila“, tačnije u poglavlju „Reč od Desetke“. Tada je preneo zanimljivu Maradoninu priču, kako je Del Potro osvojio srca svih Argentinaca, pa i njegovo.

Pre tačno četri godine Dejvis kup reprezentacija Argentine osvojila je jedinu titulu u istoriji, a svemu je svedočio i Maradona koji se tada našao u Hrvatskoj.

– Moglo bi se reći da je Martin, jer ga ja zovem Martin, osvojio moje srce onog dana kada je osvojio Dejvis kup. Ali ne, čoveče, ne. Tog dana je osvojio srce svih Argentinaca. Osvojio je moje kada su mi roditelji preminuli, Tota i Dijego. On je bio prisutan na sahrani – rekao je Maradona.

A, kada se radi o samom tituli i putovanju u Hrvatsku…

– Kako ga ne bih pratio u Hrvatskoj? Otišao bih na kraj sveta da navijam za njega. Za njega i čitav argentinski tim. Mnogi su me zvali baksuz. Drugi su govorili da želim da budem u centru pažnje, ali jedino što sam želeo bilo je da navijam za njih. Nisam čak ni otišao u hotel, dok me nisu pozvali. Mršavi momak, viši od Ajfelove kule, nasmejao se kada je video da dolazim. Fenomen – rekao je Maradona i dodao:

– U tom finalnom meču Delpo nam je održao lekciju. Svim sportistima, svim Argentincima. Ako se borimo, možemo to da uradimo. Znao je bolje od svih da će biti teško, ali ne i nemoguće. Ono što je uradio bilo je ludo. Biti na tom mestu, dodirivati nebo rukama. To sam ja doživeo u Meksiku 1986, a Martin u Hrvatskoj.

Argentina je tada osvojila Dejvis kup i slavlje je moglo da počne, a posebnu anegdotu otkrio je Maradona.

– Kada me je pozvao da siđem u svlačionicu, kada su već postali prvaci, rekao mi je da odaberem šta želim da mi pokloni. Ja sam odabrao reket, a takođe sam mu tražio da mu poljubim ruku. Jer nam je ta ruka donela pehar.

Prisetio se tada Maradona i nadimka koji je imao Del Potro.

– Mršavi momak, Martin, Delpo, zovite ga kako želite, postao je majstor, kakav nam je bio potreban. Bio je kao Maradona protiv Engleza. Zbog toga ću biti zahvalan njemu do kraja života. To što to je učinio za nas da se osećamo srećno… I što me se setio kada mi je to bilo najpotrebnije – zaključio je tada Maradona.

Maradona – Dovoljan razlog da svet stane!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: AFC WIMBLEDON | Fudbalski kutak: Udarac iz ugla #30

 

5 KOMENTARA

  1. i kako posle ne voleti Maradonu,a tek Del Potra koji vrhunski covek i veliki sportista,i ova scena je prelepa kada su osvojili Dejvis kup i kada je Maradona sisao da ga zagrli,slika za vecnost

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime