Hrvatska posle eliminacije: Rađa i Ukić u sukobu, “neiskusni” Anzulović i ponuda za Trinkijerija

Foto: FIBA

Košarkaška reprezentacija Hrvatske ponovo je razočarala svoje navijače. Ovoga puta, komšije su podbacile u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kini, što je izazvalo oštre kritike u javnosti, kako na račun selektora Dražena Anzulovića, tako i prema Savezu na čelu sa članom „Kuće slavnih“, Dinom Rađom.

Kockasti su pretrpeli debakl u kvalifikacijama za Mundobasket, koji je na programu između 31. avgusta i 15. septembra ove godine, pošto su ostvarili svega četiri pobede i čak osam poraza, a ono što je pokrenulo lavinu negativnih komentara jeste njihov nastup u poslednjem kvalifikacionom prozoru u kojem su najpre poraženi od Poljske u Varaždinu, da bi ih nekoliko dana posle toga Mađarska razbila na svom terenu.

Svoje mišljenje o igrama i rezultatima Hrvatske izneo je bivši reprezentativni plejmejker Roko Leni Ukić koji je poručio da je „teško sada uperiti prstom u jednog krivca“, ali i dodao da bi selektora Anzulovića trebalo zameniti, kao i da Savezu nedostaje vizija.

Hrvatska posle eliminacije: Rađa i Ukić u sukobu, “neiskusni” Anzulović i ponuda za Trinkijerija

„Rezultati nisu dobri, on (Anzulović) nije jedini krivac, ali stoji činjenica da od njegovog dolaska se ništa nije poboljšalo na bolje. Zdrava logika nalaže da se nađe neko alternativno rešenje. Mora se nešto menjati, pod hitno. Od početka stvari nisu dobre posložene, dosta loših poteza. Jedino nam ostaje da naučimo nešto iz sopstvenih grešaka. Uskoro stižu nove kvalifikacije i treba da budemo spremni“, izjavio je Ukić u razgovoru za Sport Klub.

Međutim, usledio je odgovor predsednika KSH Dina Rađe koji tvrdi da se „taj Ukić mogao puno puta žrtvovati, pa nije“, kao i da je „sam prestao da se interesuje za reprezentaciju“.

“Lako je upirati prstom, to mogu i ja, ali od toga nema koristi. Svi su oni jaki na jeziku, a kad se treba žrtvovati, nema ih nigde. Zašto neko ko deset godina nije napravio ništa, nije doneo ni jednu medalju, ima potrebu da upire prstom?! Stojku i meni poštenje je iznad svega”, istakao je Rađa.

Hrvatska posle eliminacije: Rađa i Ukić u sukobu, “neiskusni” Anzulović i ponuda za Trinkijerija

Dvostruki evropski šampion sa nekadašnjom Jugoplastikom i bivši član Boston Seltiksa naglasio je da svi moraju da se pogledaju u ogledalo, kao i da igrači moraju da imaju volju da igraju za Hrvatsku.

Takođe, Rađa je otkrio da je Hrvatska želela da angažuje i sadašnjeg trenera Partizana, Andreu Trinkijerija.

“Pa gledajte, nije problem priznati grešku. Samo vi morate da znate što je sve napravljeno pre toga. Nemojte misliti da mi nismo razgovarali i s Trinkijerijem, i s Perasovićem, i s Repešom i s gomilom trenera koji imaju nekakvu težinu. I tražili smo rešenje po Americi. Međutim, odbili su nas jer su ljudi jednostavno zainteresovani za neke više nivoe poput evroligaških klubova. U situaciji u kojoj smo bili jednostavno smo uzeli rešenje koje je u tom trenutku bilo najbolje”, navodi Dino Rađa.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime