Petostruki svetski šampion Moto GP, Horhe Lorenco, odbio je ekipu Dukatija za povratak u šampionat 2021. godine.

Španac je prošle sezone iznenada rešio da se povuče nakon nešto slabije sezone sa Hondom. Tada je kao razlog naveo nedostatak motivacije. Ubrzo se vratio kao test vozač Jamahe, a zatim su usledila nagađanja da se vraća u Dukati kao zamena za Andrea Dovicioza.

U razgovoru za “Autosporta”, Lorenco je istakao da su pregovori sa Dukatijem bili itekako ozbiljni.

-Bila je to realna opcija, koja se umalo dogodila-

U Dukatiju je bio dve sezone, ali je dobre rezultate nizao tek kada je objavljeno da odlazi iz ekipa. Sada, njegova bivša ekipa ističe da se Španac njima nudio, a ne da su ga zvali.

-Nije bilo baš tako. Tokom karantina sam razgovarao sa Điđijem Dal’Injom i on mi je poželeo srećan rođendan. Razgovarali smo o ličnim stvarima, porodici i sličnim stvarima, a na kraju sam ga iz znatiželje pitao o budućnosti tima i vozačima. Nedugo zatim, Mikele Pire mi je poslao poruku, polu u šali, polu u zbilji, i pitao me je da li želim da se vratim. Između razgovora sa Điđijem i te poruke sam shvatio da postoji određeno interesovanje Dukatija i počeo sam da razmatram ideju o povratku. Možda je to zbog karantina ili jer mi je nedostajao osećaj pobede, ali je to probudilo nešto u meni-, naveo je Lorenco, i potom dodao:

-Počeli smo pregovore, ali što smo bili bliži potpisivanju, sve više faktora me je navodilo da odustanem od toga. Posle nekoliko dana razmatranja, rekao sam ne Điđiju. Osećao sam se loše i još mi je žao jer sam ga doveo u čudan položaj, a mogli smo to da izbegnemo. Da sam bio siguran od početka ne bih ni započeo pregovore. Istina je da ću mu uvek biti zahvalan zbog vere u mene, ali u tom trenutku sam osećao da moram da mislim samo na sebe i došao sam do zaključka da to više ne želim-, naglasio je Lorenco.

Lorenco je takođe istakao da je mogućnost da do njegovog povratka dođe sve manja.

-Šanse da se to desi se smanjuje svake godine. Iskreno, pošto sam doneo tako tešku odluku, mogu da kažem da je moja trkačka karijera gotova, iako bih voleo da ostanem u sportu na neki način-, rekao je Lorenco.

Hamilton iznenadio, ali FIA neće pokrenuti istragu!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: BRAT BLIZANAC | Fudbalski kutak: Udarac iz ugla #15

5 KOMENTARA

  1. mlad je,ne znam cemu ovakva odluka,mislim da je malo prenaglio,mozda pauzira godinu da se malo sabere pa ponovo na tockove,tako se bar nadam

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime