VRATIO SE: Holandija imenovala novog selektora!

mancester-junajted-van-gal-van-de-bek
Holandija je vratila Van Gala na mesto selektora (FOTO: Laurence Griffiths/Getty Images)

Debaklom od Češke na Evropskom prvenstvu mandat Franka de Bura je neslavno okončan. Od tada Holandija je tražila novog selektora koji je danas i zvanično imenovan.

Nakon četiri godine koliko je zvanično u penziji, Holandija je uspela da ubedi Luja van Gala da po treći put postane selektor!

Praktično od smene De Bura, iskusni Van Gal je bio prvi pik za mesto selektora i nakon dugih pregovora koji su čelnici Saveza vodili sa njim u Portugaliji dobili su konačno “da”.

Ugovor između Van Gala i Fudbalskog saveza potpisan je na godinu i po dana, a debi će novi selektor imati u septembarskim kvalifikacijama kada Holandija igra protiv Norveške, 1. septembra i Crne Gore, tri dana kasnije.

Uprkos tome što mu poslednji posao u Mančester junajtedu nije prošao tako slavno i uspešno Van Gal se i dalje smatra jednim od najboljih holandskih trenera.

Radio je u klubovima poput Ajaksa, Barselone i Bajern Minhena gde je, u stilu Murinja, malo imao uspeha, malo ne, nakon čega bi po običaju krenuo sa lošim odnosima sa igračima i navijačima nakon čega bi odlazio.

Prvi put je Van Gal vodio Holandiju od 2000 do 2002. godine. Potom je seo ponovo za kormilo reprezentacije 2012. godine i ostao do 2014. godine.

Prva dva mandata su bila prilično uspešna. Videćemo kako će proći ovaj treći…

NEISPRIČANE PRIČE: Kako je Pogba zamalo završio u Milanu?!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Meridian analaizira EURO!| Sport fokus EP 12

8 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime