Hoće to kad uriniraš usred meča: Golman šestoligaša Salforda dobio crveni karton

Komična scena danas nam stiže sa niželigaških engleskih terena. U prethodnom periodu svedoci smo raznih čudnih i bizarnih vesti iz amaterskih fudbalskih liga, uključujući i skandal jedenja pite Vejna Šoa, tadašnjeg golmana petoligaša Saton Junajteda na meču protiv Arsenala.

Sada se radi o malo većem prestupu, moglo bi se primetiti. Naime, golman šestoligaša Salford Sitija Maks Krokomb isključen je na meču protiv Bredford Park Avenjua zbog uriniranja na terenu. Da, dobro ste pročitali.

Krokomb je isključenje zaradio u 87. minutu meča u kojem je njegov Salford slavio sa 2:1. Sekretar Bredforda je posle meča i izjavio da je Novozelanđanin bio upozoren. „Stjuard mu je dva puta rekao da ne čini to što je naumio, ali on je na kraju to ipak uradio. Otišao je do bočne tribine, nisam video da je to uradio, ali je bio upozoren i od strane pomoćnog sudije“, rekao je Kolin Barker.

Da stvar bude još komičnija, živi prenos meča na tviter nalogu domaćina bio je propraćen opisom samog događaja. „Možemo da potvrdimo da je Krokomb dobio crveni karton zbog uriniranja tokom meča. Ne šalimo se“, stoji u pomenutom tvitu.

Kao što i jeste očekivano, ovaj tvit postao je viralan sa preko sedam i po hiljada deljenja na toj društvenoj mreži. Salford Siti se takmiči u šestom rangu engleskog fudbala, a u vlasničkoj strukturi kluba nalaze se petorica bivših fudbalera Mančester Junajteda Fil Nevil, Geri Nevil, Rajan Gigs, Niki Bat i Pol Skols.