Grupe C I D: Francuzi su već prošli ali Hrvate čeka grupa smrti!

Francuzi su na ovom žrebu izvukli glavnu nagradu. Ovo je još jedna od grupa gde evropske selekcije figuriraju kao najveći kandidati za prolaz dalje. U grupi D je situacija drugačija, tamo su Island i Hrvatska ali je favorit Argentina.

Francuzi su na ovom žrebu izvukli glavnu nagradu. Ovo je još jedna od grupa gde evropske selekcije figuriraju kao najveći kandidati za prolaz dalje. U grupi D je situacija drugačija, tamo su Island i Hrvatska ali je favorit Argentina. Grupna faza će biti najzanimljivija upravo u grupi D.

Sećamo se kako je na Svetsko prvenstvo stigla Australija. Nakon dva baraža, prvo protiv Sirije a zatim i protiv Hondurasa. Sirijci su ostavili odličan utisak, Honduras je očekivano bio slabiji od ’’kengura’’. Zato ćemo ponovo na velikoj sceni gledati Tima Kejhila. Ne pamtimo ga po lepom.

Moglo je SP i bez Australije, a mogu li oni u završnicu turnira?

Oni će Svetsko prvenstvo otvoriti upravo protiv Francuza. Jedno od potencijalnih iznenađenja narednog prvenstva su i Francuzi. Ekipa po imenima mora da stigne u završnicu a jedini problem na tom putu bi mogao da bude selektor. On je slaba karika Francuza već duže vreme ali opstaje na klupi.

Peru je bio jedan od najpoželjnijih timova u trećem šeširu. Njihov fond igrača nije naročito veliki, listu predvodi iskusni Farfan, a mnogi nemaju evropske karijere. Zapravo, evropskoj publici se predstavila tek nekolicina peruanskih igrača među kojima su Gerero, Urtado i Kariljo poznatiji od ostalih.

Mogli bi Peruanci da osvoje Svetsko?

Prijatno iznenađenje bi mogli da budu Danci. Oni su simpatična ekipa, gaje napadački fudbal i najbitnije od svega, imaju Bendtnera. Kristijansen se izborio za minute u Čelsiju, Eriksenova loša forma sada znači da bi sledećeg leta mogao da bude fantastičan, napad čine Lord i nekoliko mladih momaka poput Sista, Kornelijusa ili Poulsena. Takav miks, a svi će oni u Rusiji biti u najboljim igračkim godinama, garant je uspeha.

Konačan plasman nakon grupne faze: Francuska, Danska, Australija, Peru

Koliko puta su do sada igrali Argentina i Nigerija?

Najteža grupa je ona u kojoj će Mesi voditi borbu protiv klupskog druga Rakitića. Mnogo problema su tokom kvalifikacija imali Argentinci. Formacija, forma igrača, pozivi za neke ljude koji nisu morali da budu tu… I na samom takmičenju će biti problema, grupa uopšte nije naivna. O Argentincima se sve zna, ali su i njihovi protivnici kvalitetni.

Mesi podiže Boginju? Kvota 9!

Iz drugog šešira je tu Hrvatska, jaka reprezentacija koja je pred kraj kvalifikacija menjala selektora. Sa novim izgledaju mnogo bolje i ambicije su im sigurno da prođu grupnu fazu. Vezni red Hrvatske je jedan od najboljih na svetu, tu dileme nema. Petorka koju mogu da izvedu, računajući tu i dva krilna napadača u 4-2-3-1 je jača od italijanske ili engleske sreidne terena. Takav luksuz je izuzetak.

Nisu bez šansi ni ostali timovi u grupi. Islanđani su u kvalifikacijama bili u istoj grupi sa Hrvatima. Završili su ispred i naše zapadne komšije poslali u baraž sa Grcima. Ekipa nam se predstavila na Evropskom prvenstvu kada je pokazala veliko zajedništvo, ratnički duh ali i kvalitet. Sada debituju na Svetskom prvenstvu i nadamo se da ćeš nas obradovati nečim novim!

Kvota na Hrvate je 35!

Nigerija je jedna od najboljih afričkih selekcija kroz istoriju. Stvorili su mnogo velikih fudbalera a i trenutni sastav deluje neverovatno. Sa Afrikancima se nikada ne zna, uvek mogu da podbace ali i da iznenade. Kapiten tima je iskusni Džon Obi Mikel ali je najveća snaga u napadu. Tamo su Musa, Igalo, Iheanačo, Ivobi pa čak i Mozes koji u državnom timu igra ofanzivnije nego u klubu. Dovoljno za pakao u grupi D!

Konačan plasman nakon grupne faze: Argentina, Hrvatska, Nigerija, Island