Golman Fleken ne zna gde je pošao – to je izjednačenje!

Derbi u drugoj ligi Nemačke igraju Duizburg i Ingolštat i može se reći da je to jedan od najzanimljivijih mečeva u ligi. Ekipa Duizburga je trenutno na 6. mestu dok je Ingolštat dve pozicije slabiji. Rezultat nakon 45 minuta je bio 1:1, pre svega zbog greške. Fleken je napravio propust!

Oba tima su u ovaj susret ušla sa velikim očekivanjima i sa nadom da će nakon utakmice biti blizu vrha. Trećeplasirani Kil koji zauzima mesto u baražu za Budnesligu beži devetoplasiranoj Arminiji samo tri boda. To sasvim sigurno može da se stigne.

KLADI SE NA NEMCE!

Prvi deo igre je bio veoma uzbudljiv jer je već u 11. minutu dosuđen penal za gostujuću ekipu. Kutške nije bio precizan sa bele tačke a kada je dva minuta kasnije Duizburg poveo, ličilo je da će biti tragičar. Domaća ekipa je stigla do prednosti preko Engina.

Samo nekoliko minuta kasnije izjednačio je gost i to preko igrača koji je promašio penal. Kutške je iskoristio potpunu nepažnju defanzivaca i golmana. Duga lopta je upućena u prostor, štoper Diuzburga je pokušao da je vrati glavom ali nije uspeo.

Umesto da prati igru, golman Fleken je otišao u gol da pije vodu. Okrenuo se ka terenu u trenucima kada je sve bilo jasno. Kutške je postigao gol u praznu mrežu a Fleken je stajao iza gol linije i posmatrao. Defanzivci Diuzburga bili su u čudu.

Da to ne budu sva uzbuđenja u prvom delu igre potrudio se vezista gostiju Koen. On je u 44. minutu dobio direktan crveni karton i ostavio saigrače na cedilu za drugi deo susreta. Pored ogromne greške golmana, promašenog penala i dva gola, samo je crveni karton falio.

DRUGA LIGA JE NEVEROVATNO ZANIMLJIVA!

Da sve bude još dramatičnije pobrinuo se Tašči u 66. minutu. Napadač domaćeg Diuzburga je sa bele tačke poništio golmanovu grešku i doneo novu prednost Duizburgu. Fleken može da odahne, pobeda je ostala u rukama domaće ekipe.

Duizburg je na kraju stigao do pobede od 2:1 i time nastavio da napreduje na drugoligaškoj tabeli. Ukoliko Fleken bude pravio manje ovakvih problema svom timu u nastavku sezone, možda budu igrali baraž!

Mark Fleken ima 24 godine i do sada je u karijeri branio za Ahen i Grojter Firt. Trebalo bi da je već dovoljno iskusan da mu se ne dešavaju ovakvi propusti. Posebno ne na takmičarskim mečevima koji su ovoliko važni za klub.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime