Ginisov rekord: Poljak odigrao 221 sezonu na Fudbal menadžeru!

mihael leniek

Poljak Mihal Leniek oborio je Ginisov rekord kada je u pitanju najduža igra u popularnoj video igrici Fudbal menadžer, pošto je odigrao 221 sezonu!

Ovaj 38-godišnji Poljak je navijač Leha iz Poznanja, a upravo je ovaj tim vodio tokom svih sezona u kojima je igrao. Njegov lik u igrici ima 258 godina, a osim Poznanja oprobao se i u vođenju reprezentacija. On je vodio čak 35 reprezentacija sa kojima je imao prilično uspeha.

Ginisov rekord: Poljak odigrao 221 sezonu na Fudbal menadžeru!

U karijeri je osvojio 680 trofeja – 207 titula u Poljskoj, uz 161 poljski kup i 184 trofeja u poljskom Superkupu. Leh je pod njim postao i kontinentalni gigant, pošto je Leniek osvojio 45 trofeja u Ligi šampiona, te 42 trofeja klupskog prvaka sveta i 34 evropska Superkupa.

Što se tiče karijere u reprezentacijama Svetsko prvenstvo je osvojio sa Holandijom. Sa istim nacionalnim timom je dva puta osvojio i Evropsko prvenstvo, te je jednom podigao trofej Kupa Konfederacija.

Bio je i osvajač Lige nacija dva puta – jednom sa Španijom i jednom sa Engleskom, a Kup nacija je osvojio sa Ganom.

Ginisov rekord: Poljak odigrao 221 sezonu na Fudbal menadžeru!

Na 14.381 meču je pobedio 10.997 puta, a izgubio je 1.720 mečeva.Na kraju je stigao do sezone 2237/38.

Najbolje rezultate sam ostvario sa Lehom iz Poznanja i Holandijom. Sa ova dva tima sam osvojio skoro sve, ali nisam svuda dobro radio. Poljska me je otpustila odmah, ali to je bilo na početku moje karijere“, naglasio je Leniek i istakao da je imao jasnu viziju kada je u pitanju njegova filozofija igre.

Moj cilj je bio da razvijam mlade igrače i uvrstim ih u prvi tim, kao što se i inače radi u Lehu iz Poznanja“, otkrio je svoju tajnu Leniek.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime