Gde je kraj golovima Džejmija Karetona? Ima 43 i ne prestaje da trese mreže!

Kareton
(Photo by Harry Trump/Getty Images)

Kao i sve drugo, ni igranje fudbala sa povećanjem broja godina ne postaje lakše, naprotiv. Na sreću svih nas koji nemamo ništa protiv veterana u ovom sportu, engleski fudbaler Džejmi Kareton spada u one kojima ni peta decenija života nije problem da i dalje igra sa nesmanjenom željom i žarom.

U svojoj četrdeset trećoj godini, Kareton je stariji od ne samo od saigrača, već i od mnogih trenera od kojih bi trebalo da dobija savete, i od sudija koji dele pravdu na utakmicama na kojima igra. Godine staža na terenu su jedan što on u Bišops Stortfordu ima pored igračke i ulogu pomoćnog trenera. Za ovu drugu nije poznato kada će mu dosaditi, ali ,,pikanje lopte” očigledno neće u dogledno vreme.

Njih trojica broje 200+ golova, a ne pitaju koja je liga!

Džejmi Kareton je rođen u Bristolu 1975. godine, a od svoje osamnaeste kada je započeo karijeru u Noriču, igrao je za čak osamnaest različitih klubova. Osim sezone 2003/04 kada je nosio dres južnokorejskog Busana, nije napuštao Englesku. Najveći deo tih godina je proveo boraveći u klubovima nižeg ranga, ali je igrao u svim od prvih osam fudbalskih divizija na ostrvu. Tome bi se verovatno mogao naći pandan, međutim, Kareton je u svim tim ligama postizao golove.

Nedavno smo ga pomenuli u tekstu o najboljim strelcima u prve četiri divizije, kada smo pislai o fudbalerima sa dvesta i više golova. Njemu do te cifre nedostaje samo jedan, ali kada se u obzir uzmu spomenutih osam divizija, on ih ima daleko više. Od 1994. godine on ih je davao u svakoj, a ne prestaje ni sada igrajući u sedmoligašu Bišops Strotfordu. Štaviše, na poslednjoj utakmici je postigao het-trik kojim je svoj bilans golova podigao na čak 350.

Džejmi Kareton je postizao golove u svih osam najboljih engleskih divizija

Među ekipama za koje je nastupao nalaze se između ostalih i Bristol Rovers, Reding, Kvins Park Rendžers, Svindon, Barnsli, Lejton Orijent, Farnboro, Dagenham, Čeltenam. Tokom devedesetih je tresao mreže za Norič u Premijer ligi i Čempionšipu, u prvoj deceniji novog veka za Bristol i Reding, kada je napunio trideset to je radio u dresu Kolečstera i Egzitera, a sa preko četrdeset igrajući za Dagenham. Moglo bi se reći da je on čovek koji teško izlazi na kraj sa svojom navikom.

Najbolje kvote na mečeve engleskih divizija se nalaze ovde

Kareton još nema nameru da odustane od aktivnog igranja, budući da je granicu golova merenu u stotinama već pomerao tri puta. Pre samo četiri godine to je bila trojka, a sada je na redu stotka koja počinje sa četvorkom. Međutim, on je blizu još jednog veoma vrednog i retog ostvarenja – do hiljadite utakmice mu nedostaje još dvadeset i pet nastupa. Ako ostane zdrav, to ne bi trebalo da bude problem pošto do kraja sezone ima još dosta utakmica.

Kada je u pitanju dostizanje nove granice golova, za to će mu biti potrebna još koja godina. Neće biti nikakvo čudo ako Džejmi Kareton bude u kopačkama sledeće sezone, pa i one posle te. Prognoze u vezi sa njegovim povlačenjem su se odavno pokazale kao beskorisne.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime