Garbinje Muguruza: Onaj osećaj kada ti nije sve jasno

SAN JOSE, CA - JULY 30: Garbine Muguruza of Spain speaks to the media during Day 1 of the Mubadala Silicon Valley Classic at Spartan Tennis Complex on July 30, 2018 in San Jose, California. (Photo by Ezra Shaw/Getty Images)

Garbinje Muguruza, Španjolka rođena u Karakasu, ove sezone ostaje prava enigma na teniskim turnirima. Samo jedan osvojen turnir je malo u odnosu na očekivanja od ove dvadesetpetogodišnje teniserke.

A i Monterej gde je u finalu pobedila Timeu Baboš je bio još u aprilu. A ako bismo parafrazirali Maratonce, od tog obećanja prošlo je nekoliko meseci praznog hoda. Novi korak u ,,prazno” je usledio u Sinsinatiju gde je došla da odbrani titulu. da budemo do kraja pošteni, Muguruza je imala određene probleme sa povredom zbog kojih je propustila San Hoze i Montreal.

Međutim, čak i ako se to uzme u obzir, za šampionku je previše rano da kući ode već polse jednog odigranog meča. U njenu odbranu treba reći da je njena pobednica Lezija Curenko izgubila tek u četvrtfinalu od Simone Halep, koja je prva u žrebu.

ATP Sinsinati: Gofan iznenadio, ,,mladi lavovi“ podbacili, Đoković se sveti za Kvins

Španjolka je čak dobila prvi set protiv Ukrajinke, ali je onda, umesto da nastavi sa dobrim tenisom, potpuno izgubila oštricu. Zapravo, delovala je kao da je izgubila bitku sa smom sobom, a ne sa Curenko. Ako se pretpostavi da se u proteklom periodu dovoljno odmorila, začuđuje na koji način je ostala ,,bez goriva”.

Ovim neuspehom pretnja da će njena karijera postati manje znalajan na WTA turu nego što bi trebalo da bude posle dve Grend slem titule, postaje sasvim ozbiljna i stvarna. Ne bi smela da se prepusti nestalnosti i tonejnju u nepredvidivost. Ustalom, takvih teniserki je isuviše na sceni, jer da je drugačije, Serena Vilijams bi svoju veličinu dokazivala daleko teže.

Muguruza je samo prošle godine osvojila dve titule

Garbinje Muguruza je svojih šest titula osvojila u prethodnih pet godina. Samo prošle godine je uspela da osvoji dve u istoj sezoni (Vimbldon, Sinsinati). 2016. je trijumfovala na Rolan Garosu, što joj je te godine bio jedini trofej. Isto je bilo 2014 (Hobart), 2015 (Peking), a u tom smeru se kreće i ova 2018. Bilo je tu i četiri finala, ali ako bismo je poredili sa Halep, koja je doduše dve godine starija, i njenih 18 titula, sve je to malo.

Može li Simona Halep i drugog uzastopnog finala

Njena vršnjakinja Sloun Stivens ima isto koliko i Muguruza (6), ali je počela da se izdvaja svojom konstantnošću, rekli bismo na vreme. Vreme je zapravo faktor koji još nije u kritičnoj zoni kada je u pitanju Muguruza, ali bi bila šteta da se jednog jutra probudi sa osećajem da je propustila velike stvari.

Sigurno će joj nedostajati nekoliko mečeva pred US Open, gde u ovakvom izdanju neće biti među favoritima. To i jeste Grend slem gde je do sada najslabije prolazila. Prošle godine je plasmanom u četvrtu rundu postigla najbolji rezultat, što se i onda smatralo razočaravajućim. Rano ispadanje u Vimbldonu posle polufinala na Rolan Garosu takođe nije bilo prema očekivanjima, naprotiv. Španjolka je titulu izgubila već u drugoj rundi.

Ako se povrede ostave po strani, najveća borba koja joj predstoji je ona u vezi sa raščišćavanjem viška emocija i nesigurnosti u sebi. To je najbolji, a verovatno i jedini način da presloži posloži kockice svoje karijere koja se nalazi na prekretnici.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime