FUTSAL EURO: Španija u devetom finalu, Srbija ispunila očekivanja

Ako je fudbal igra u kojoj uglavnom pobeđuju Nemci, onda je futsal igra u kojoj uvek pobeđuje Španija bez obzira ko još igra, gde se igra i u kakvim uslovima se igra!

Teško je bez ozbljnog pretraživanja podataka i istorije različitih sportskih takmičenja pronaći pandan onome šta je Španija do sada uradila na UEFA šampionatima Evrope u futsalu. Naime, od 1996. godine, Crvena furija je samo dva puta preskočila finale na ovim takmičenjima. Pobeda posle izvođenja penala nad Kazahstanom znači da će se Španija u svom devetom finalu boriti za osmi trofej!

Evropsko futsal prvenstvo: Da Srbija prođe grupu!

Veliki kuriozitet je da je Furija u jedinoj odlučujućoj utakmici poražena još na drugom po redu prvenstvu Evrope 1999. godine kada su bili domaćini! Tada ih je savladala Rusija, koja je takođe svojevrsni rekorder, ali u negativnom smislu. Pored spomenute titule, Rusija je pet puta gubila u finalima, od čega tri puta za redom na prethodnim prvenstvima!

Srbija kriva za loš plasman Azura!

Pored Rusa, jedina reprezentacija koja je oduzela trofeje ,,nenasitoj” Španiji je Italija. Azuri su šampioni Starog kontinenta bili 2003 godine u svojoj zemlji i pre četiri godine u Belgiji. Na ovom takmičenju nisu prošli dalje od grupne faze, a jedan od krivaca za neuspeh je i Srbija.

S obzirom na sve uobičajene teškoće koje prate naše sportske saveze, Orlovi su se dobro pokazali u Sloveniji. U grupi su odigrali nerešeno sa domaćinom i Italijom, a u četvrtfinalu izgubili od zaista jakog Kazahstana.

Ne propustite spektakl u Sloveniji! Kvote su izvanredne!

Revanš za poraz u borbi za treće mesto na prethodnom šampionatu Evrope u Beogradu će ipak morati da sačeka neku drugu priliku.

U finalu će dakle igrati Španija i Portugal što će biti peti duel dve selekcije na prvenstvima Evrope. U svim susretima pobedila je Španija, uključujući i poslednji u Beogradu kada je rezultat četvrtfinala bio 6:2! Okršaj je ujedno i repriza finala iz 2010. godine kada je Furija slavila sa 4:2.

Ako je išta na strani Portugala u finalu, onda to može da bude inspiracija jednog od najboljih futsalera na svetu Rikardinja. On je najbolji strelac u istoriji evropskih prvenstava, a u Sloveniji je postigao polovinu od 12 golova svog tima.

Španija je izraziti favorit, ali joj odbrana na ovom šampionatu deluje malo ranjivije nego inače. Da li je vreme za smenu?

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime