Fulam sve bolji, Sesenjon sve skuplji!

Fulam Čempionšip
Jokanović se našao u konkurenciji za trenera godine u Kataru (FOTO: Nathan Stirk/Getty Images)

Posle nove fantastične partije kojom je Rajan Sesenjon zadivio publiku na Kotidž Krejvenu, sve je jasnije da će ovaj mladić koji tek u maju puni osamnaest godina, veoma brzo napustiti Fulam.

Sesenjon je jedna od potencijalnih zvezda januarskog prelaznog roka koji kao da je rešio da svoj sadašnji tim napusti uz veliki prasak. Iako igra na poziciji beka, talentovani mladić je trenutno najbolji strelac svoje ekipe. Do sada je postigao sedam od ukupno 39 golova ekipe koju vodi Slaviša Jokanović.

Ne potcenjujte Fulam, sezona u Čempionšipu je dugačka

Ono zbog čega je tražen pokazuje i u drugim delovima igre, pa je sa četiri uspešna dodavanja i najbolji asistent u Fulamu. Mladić pri tome ne zapostavlja odbranu, iako mu je možda prirodnija neka od napadačkih pozicija.

Jokanović ističe njegovu prirodnu snagu i brzinu i predviđa mu blistavu karijeru.

Očigledno se mnogi slažu sa srpskim stručnjakom jer broj zainteresovanih velikih klubova nije mali. Spominju se Totenhem, Liverpul, Mančester Junajted, a od nedavno i Real Madrid.

Mersisajd derbi je blizu, a kvota na iznenađenje odlična!

Proteklog leta je Totenhem bio prilično uporan, ali je Sesenjon produžio ugovor sa Fulamom do 2020. godine. Mamuze traže zamenu za Denija Rouza u slučaju da njihov fudbaler napusti klub.

Real pustio ,,probni balon”

Gde ima dima ima i vatre, a gde gori, tu je i Real. Čim se Kraljevski klub uključio u trku za mladim fudbalerom, karte na stolu su dobile na vrednosti. Cifre koje se spominju u vezi sa Sesenjonom se kreću oko 25 miliona funti, oni nerealniji prognoziraju i svih 40!

Činjenica da u ugovoru mladog fudbalera ne postoji otkupna klauzula, ide u prilog ,,precenjivačima”.

Arsenal i Čelsi se sastaju dva puta za nedelju dana!

Kakve su šanse da ostane na Krejven Kotidžu? Jokanović bi to svakako želeo, s obzirom da klupski planovi obuhvataju i plej-of za Premijer ligu. Fulam igra sve bolje, a transfer može da čeka i do leta.

Bude li Sesenjon nastavio istim ritmom, cena će mu samo rasti. Sa druge strane, pritisak na Fulam da ga proda je sve veći, a imena zainteresovanih sve zvučnija. Jokanović nema glavnu reč, ali ga možda ipak poslušaju pa zadrže Sesenjona do leta.

Uostalom, ni januar ne traje beskonačno pa ćemo uskoro saznati.