Fulam sanja Premijer ligu, Jokanović na putu da san ostvari!

Možda naši članci nisu jedina talija za Slavišu Jokanovića, tek, Fulam je od decembra kada smo uoči napornog prazničnog rasporeda zaključili da je prerano da se ekipa sa Krejven Kotidža isključi iz konkurencije za ulazak u Premijer ligu ostvario blistavu seriju rezultata.

Epilog je šesto mesto na tabeli Čempionšipa, što je u toj ligi zona ulaska u plej-of. Da podsetimo da je Jokanović prošle sezone odveo Fulam u baraž upravo sa te pozicije. Nažalost, u polufinalnom dvomeču uspešniji je bio Reding.

Fulam sve bolji, Sesenjon sve skuplji!

Da u klubu to nisu prihvatili kao neuspeh, već zalog za budućnost, pokazuje trenutni razvoj situacije. U tom smislu treba spomenuti i trenutni položaj Redinga i Šefild Vendzdeja kao učesnika prethodnog plej-ofa za Premijer ligu, a koji se trenutno nalaze na 18. i 16. mestu.

Fulam je kroz spomenuti period prošao silinom jednog brzog voza ostavljajući iza sebe do vrha napunjene protivničke mreže. Štaviše, ekipa iz Zapadnog Londona se nalazi u najboljoj formi od svih koje igraju u četiri najkvalitetnije engleske fudbalske divizije!

U poslednjih sedam ligaških utakmica Jokanovićevi fudbaleri su osvojili 19 bodova, što nije uspelo nikom drugom! Jedina ekipa koju Belo-crni nisu savladali je Hal. Tigrovi su pretposlednjeg dana prošle godine odoleli na svom terenu (2:2).

Ne potcenjujte Fulam, sezona u Čempionšipu je dugačka

Igre koje prikazuje njegov sastav ukazuju na to da Jokanović nema nameru da odustane od svog viđenja fudbalske igre koja podrazumeva spajanje lepog i korisnog – atraktivnu, napadačku igru i rezultate. Veliki broj golova privlači publiku, što opet dodatno motiviše igrače.

U prethodnih sedam mečeva Fulam je postigao čak 22 gola! Do tada je na 22 utakmice mreže rivala zatresao 27 puta, što je bilo dovoljno za svega šest pobeda. U ovom trenutku samo su vodeći Vukovi efikasniji Fulama.

Fulam je ozbiljan u nameri da se vrati u Premijer ligu

Najbolji strelac je Rajan Sesenjon koji je već neko vreme meta velikih klubova na Ostrvu. Međutim, nameru da se vrati u Premijer ligu u klubu su dokazali i zadržavanjem mladog fudbalera. On je do sada postigao 11 golova i upisao četiri uspešna dodavanja.

Da li Šumari mogu nešto da urade na Krejven Kotidžu? Traže se golovi!

Koliko je prethodni period bio važan za Fulam, ovaj koji dolazi je još važniji. Jokanovićev sastav za vikend dočekuje Notingem, a posle nedelju dana ide u goste Boltonu. To bi bilo sve od ,,lakšeg” rasporeda za Slavišu Jokanovića.

Sledećih mesec dana Fulam očekuju najveća moguća iskušenja u vidu susreta sa četiri od preostalih pet ekipa koje se nalaze na vodećim pozicijama! Na Krejven Kotidž dolaze Aston Vila i Vulverhempton, a Belo-crni idu na gostovanja Bristol Sitiju i Derbiju.

Jokanović je formu tempirao tako da ona u pravo vreme bude na visokom nivou. Ako bez većih žrtava pregrmi i naredni brutalni raspored, Fulam će sigurno ići u doigravanje. Bolji rezultati bi ga čak doveli u situaciju i da izbori direktan plasman u Premijer ligu.

To je upravo ono što je Jokanović uradio 2015. godine sa Votfordom. Možda nas očekuje isti završetak i ove sezone. A tada u napadu nije imao Aleksandra Mitrovića!