Kao u fudbalu: Klivlend i Majami razmenjuju dresove!

Ono što je fudbalskim navijačima sasvim normalna stvar, da igrači razmene dresove nakon završenog meča, sada se desilo i na NBA parketima. Dvojica veterana u najjačoj ligi na svetu su dugo godina bili saigrači a sinoć su jedan drugome ukazali čast.

Wizards v/s Heat 03/30/11

Ono što je fudbalskim navijačima sasvim normalna stvar, da igrači razmene dresove nakon završenog meča, sada se desilo i na NBA parketima. Dvojica veterana u najjačoj ligi na svetu su dugo godina bili saigrači a sinoć su jedan drugome ukazali čast. Dvejn Vejd i Udonis Hezlem su razmenili dresove.

Kavalirsi su slavili protiv Majami Hita 108:97 u meču koji je obeležilo isključenje za Lebrona Džejmsa ali i jedan dirljiv detalj sa kraja meča. Dugogodišnji saigrači iz slavnih dana franšize sa Floride su nakon kraja meča prijateljski popričali i razmenili dresove. Lepa uspomena za obojicu.

Kevin Lav je na meču ubacio 38 poena a isto toliko su kombinovano svom bivšem klubu ubacili Vejd i Džejms. U ekipi Majamija je Dion Vejters bio bolji od ostalih sa 21 poenom a iskusni Hezlem za pet minuta na parketu nije ubacio nijedan koš.

Kladi se na NBA!

Poznata je Vejdova ljubav prema fudbalu, ili sokeru kako bi to rekli Amerikanci. On je čest gost na MLS mečevima, nekoliko puta je odlazio na All-Star mečeve a bilo je reči i da će se oprobati u najjačoj fudbalskoj ligi Amerike.

Dvejn Vejd je 1982. godište i u ligu je ušao 2003. godine, kao prvi pik sa drafta. Sve do prethodne godine je nosio dres Majamija, u kom mu je društvo pravio dve godine stariji Hezlem. Majami Hit je jedini klub za koji je Hezlem nastupao tokom NBA karijere a u ovoj ekipi je od 2003. godine. Jednu sezonu je proveo u Evropi, u francuskom Šoleu, nakon što nije izabran na draftu. Ovo je verovatno njegova poslednja profesionalna sezona u karijeri.

Sa Vejdom je tri puta bio šampion lige, a zajedno su u timu proveli ukupno 13 sezona. Tokom četiri godine im je saigrač bio i Lebron, koji je učestvovao u poslednje dve titule Majamija.