Kako osnivanje Superlige utiče na Zvezdu? Terzić: U kontaktu smo sa UEFA!

4
zvezdan terzic-crvena zvezda-superliga
Terzić je imao reči hvale (FOTO: Srdjan Stevanovic/Starsport)

Generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, govorio je o aktuelnim dešavanjima u evropskom fudbalu.

Zvanično je osnovana Superliga od strane 12 bogatih klubova kojim bi mogla da se pridruže još tri.

Budžet od 3,5 milijardi evra tim ekipama će doneti još veće bogatstvo, a slabiji klubovi poput Crvene zvezde ostaće bez šansi da se takmiči sa najboljima.

– U kontaktu smo sa ljudima iz UEFA i Evropske klupske asocijacije, pratimo situaciju. Sačekacemo da vidimo da li je ova odluka uopšte primenjiva s obzirom na to da su Fudbalski savezi Engleske, Francuske, Nemačke, Španije i Italije protiv formiranja Superlige. Tu se otvara mnogo pitanja sada – rekao je Terzić.

On je poručio da će mnogo toga biti jasnije nakon sastanka UEFA.

– Sačekacemo konačan stav UEFA po ovom pitanju, koja se takođe protivi formiranju Superlige. Danas počinje Kongres UEFA, videćemo kakve će odluke biti donesene po ovom pitanju i kakvo alternativno rešenje ima UEFA. Tek posle toga možemo da kao klub kažemo nesto konkretnije – istakao je Terzić i na dodao:

– Generalno sam protiv osnivanja Superlige Evrope i kao klub ćemo se boriti protiv formiranja, jer je ta liga zamišljena da bogati klubovi postanu još bogatiji, a svi ostali još siromašniji. Produbljuje se ionako prevelik postojeći jaz među klubovima. Sport gubi svoju suštinu, gubi fer-plej. Crvena zvezda je bivši prvak Evrope i zbog postojećih finansijskih razlika već je platila veliki ceh u poslednjih 25 godina. Ovo će biti katastrofa za ceo evropski fudbal: sistem koji ne daje šansu svima, amerikanizacija sporta, narušava se evropski model sporta, narušava se fudbalska piramida, 12 klubova na jednoj strani protiv stotine hiljada drugih, nema mehanizma solidarnosti prema ostalim klubovima i ligama – zaključio je Zvezdan Terzić.

Evorpska kuća fudbala, zajedno sa FIFA je već najavila drastične mere za učesnike Superlige, a povodom svega oglasile su se i fudbalske legende.

Šta nam donosi Evropska Superliga?

Obavezno pogledajte: NIKOLA ŽIGIĆ | Priče iz kraja #31

4 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime