TERZIĆ ODGOVORIO PIKSIJU: Druže, ti si selektor, bavi se reprezentacijom, a ne nameštanjem u srpskom fudbalu!

zvezdan terzić-crvena zvezda
Terzić je govorio o brojnim temama (FOTO: FK Crvena zvezda)

Generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić dao je zanimljiv intervju i tom prilikom „pecnuo“ selektora Srbije, Dragana Stojkovića Piksija.

. Nakon što je odgovorio Partizanu, generalni direktor je otvorio i front sa selektorom reprezentacije Draganom Stojkovićem.

Na nedavnoj konferenciji za medije, Piksi je govorio o srpskom fudbalu i istakao da je „ranije bilo nameštanja, a da ga sada nema“.

I na to je reagovao i Terzić.

– Pojavio se Piksi i priča o srpskom fudbalu. Druže, ti si selektor, bavi se reprezentacijom, nemoj ti da komentarišeš da li ima nameštanja i da li se gradi nacionalni stadion. Svako se petlja u stvari koje ga se ne tiču i na jedan pogrešan nači se prezentuje javnosti – istakao je Zvezdan Terzić.

A, govoro je i o večitom rivalu.

– Iz dana u dan vidim da se koristi ista matrica, jako ružna, da smo mi državni prijekat, a oni žrtve režima, što je velika laž. Ja sam svedok, ko hoće realno da pogleda, oni sa tom pričom su zaludeli ogromnu većinu Partizanove javnosti jer sebe smatraju žrtvom ovog režima. To je alibi koji na ružan načun zloupotrebljavaju i klasično pokušavaju da reketiraju državu. To im uspeva već evo deset godina. Tom pričom mi smo žrtve, mi smo žrtve… oni neuspešni, traže krivca, ne u sebi, nego državi, kao da hoće neko da ih ruši – rekao je Terzić za „TV Pančevo“ i dodao:

zvezdan terzić-crvena zvezda-pripreme
Terzić je govorio i o Piksiju i Partizanu (FOTO: FK Crvena zvezda)

– Kada pričam sa nekim ljudima, mislio sam da su umereni partizanovci, vidim koliko su ostrašćeni, zadojevi tom idejom. Ja odgorno tvrdim da Zvezda nema nikakvu pomoć više od Parizana, to lako može da se proveri. Transparentno poslujemo, svako ima uvid u naše poslova, na APR se objavljuje naš isveštaj finansijski, funkcionišemo u beloj zoni, siva zona nula, nadam se i Partizan. Vide se naši prilivi, nas država ne finansira. Jako je to pokvareno od nekih struktura… Kaže nas neko hoće da ugasi, Partizan je žrtva…

– Ružno je, bezobrazno i nekorektno. Tako reketiraju državu. Stalno je naša potreba da se opravdamo da nismo državni projekat. To što ogromna većina stranovništva navija za Zvezdu, što predsednik navija za Zvezdu… On je toliko odgovoran čovek da nikad neće zloupotrebiti funkciju da bi pare poreznika dao Zvezdi. Ako se nekada nešto učini mora ekvivalentno da se učini i Partizanu da ne bi oni lajali i ujedali na ružan i primitivan način.

Terzić smatra da je Zvezda najviše doprinela napretku na UEFA listi nacionalnih koeficijenata.

– Nije korektno da se kaže da su Zvezda i Partizan doprineli što je Srbija danas 12. u Evropi i da ćemo od 2023. godina imati dva kluba u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Ako dođemo na 11. poziciju imaćemo direktnog učesnika u LŠ. Nisu tome doprineli uspesi Zvezde i Partizana, nego Zvezde, koja je donela ove bodove i koeficijente. Partizan je pobedio Floru i Anortozis… Zvezda će ove godine imati 70 utakmica u Evropi – kaže Terzić i dodaje:

– Zvezda je motor razvoja srpskog fudbala. Kada se govori o srpskom fudbalu u pozitivnom smislu sve treba gledati kroz prizmu uspeha Crvene zvezde. Mi jurimo petu uzastupnu titulu i petu sezonu igramo u Evropi. Mi smo doneli koeficijente, a ne Partizan. To mi smeta, jer se ne vrednuje na pravi način šta je donela Zvezda. Stavlja se u istu ravan sa Partizanom. Nisu, nisu – ističe Terzić.

EKSPRESNI ODGOVOR: Stanojević odreagovao na komentar Mitrovića!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Jovan Stojoski: Treneri su imali svoje pulene! | Sport Fokus Meridian S01EP24

 

6 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime