Zvezda i elita u poslednjem činu predstave: Sudbonosna noć u Salcburgu!

Devedeset minuta do evropske elite. Samo toliko deli Crvenu zvezdu od evropske jeseni. Nekoliko sati putovanja, dvadesetak evra za kartu i mnogo živaca biće potrebno navijačima. Kao i uvek kada igra Milojevićeva Zvezda, ovo će biti meč na ivici.

Crveno-beli su zadovoljni rezultatom iz Beograda jutros otputovali u Austriju po cilj koji su postavljale generacije pre njih. Neki od momaka nisu bili ni rođeni kada je Zvezda poslednji put bila deo elite, ali su svi sigurni da sada postoje šanse.

CRVENO-BELI SU AUTSAJDERI!

I šanse stvarno postoje, nema razloga da se ćuti o tome. Red bul je ispadao od slabijih timova, takođe ima pritisak zbog neigranja grupne faze Lige šampiona i očekuje se da ostave dosta prostora Zvezdi. Radonjić na oproštaju od kluba, Ben ili Kafu, na možda i pravoj premijeri sebe, to će koristiti.

Sa igračima Crvene zvezde u Austriju nije otputovao Nikola Stojiljković, jedno od najvećih pojačanja prethodnog leta. Ponovo ga je sprečila povreda, koja bi mogla da ga odvoji od terena i za neke naredne mečeve.

Verovatno nijednom Stojiljković nije istrčao na teren u Zvezdinom dresu potpuno spreman. Kalkulisalo se sa dovođenjem napadača, nije se radilo samo na kvantitetu i sada se malo ispašta zbog toga. Zbog toga će crveno-beli ekspediciju u Salcburgu predvoditi Milić ili Pavkov.

Postoji i treća opcija, da Zvezda izađe bez napadača na megdan Austrijancima. To bi stvorilo mesto za fantastičnog Dušana Jovančića koji je debelo nadmašio očekivanja. Mesto u napadu bi zauzeli Ben ili Kafu, barem na početku meča, i pokušali bi brzinom da stvore šanse.

TIM IZ BEOGRADA ULAZI U LIGU ŠAMPIONA?

Nemamo šta mnogo da kažemo o defanzivi. Borjan će da komanduje, Savić je igrao u domaćem prvenstvu. Iako je bilo priče o njegovoj povredi, deluje spremno. Dobar meč u Beogradu protiv ekipe iz Salcburga je odigrao i Babić i pokazao da može da zauzme mesto u ekipi. Degenek je, izgleda, siguran!

Kod bekova se ne pravi pitanje, Rodić levo a Stojković desno, da se osujeti svaki napad po boku. Salcburg je pokazao da može da bude neugodan i tako, pa se padovi koncentracije ne mogu desiti. Da se ne bi preopteretio Jovičić.

Momak koji je izostao u revanšu u Trnavi sada će sigurno biti u postavi jer Zvezda ne napada. Zvezda čeka plen, skrivena i pritajena, dok divljač u vidu bikova, ne očekuje napad. Potrebno je mnogo da bi se tim koji četvrtinu veka nada Ligi šampiona ubedio za još malo strpljenja. Deluje da se u tome uspelo.

Svi igrači ekipe iz Salcburga svesni su po šta dolazi Milojevićev tim. Da ih muči, gnjavi i davi, da bude oštar i bezobrazan, koliko god to fer-plej dozvoljava. Da odigra još jedan ’’ružan’’ meč koji donosi rezultat i da bikove pošalje u društvo Sparte, Krasnodara i Kelna.

SEZONA BEZ PORAZA U SUPERLIGI?

Ova utakmica će po svemu ličiti na bilo koju drugu koju je ekipa Vladana Milojevića igrala u Evropi. Strpljivo, sa malo golova, bez prevelikih incidenata. Pa da vidimo da li će biti dovoljno?

Samo još 90 minuta. Samo još jedno zaustavljanje Samasekua, Dabura, Volfa i Jabua. Samo još jedna noć, sada kada je grupna faza Lige Evrope obezbeđena. Samo jedna želja navijača Crvene zvezde. Samo još 90 i možda neki minut preko toga.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime