Zlatan ili hod po ivici dobrog i lošeg ukusa

0
Zlatan na terenu izgleda veruje samo u sebe (FOTO: Katharine Lotze/Getty Images)

Opšte je poznato da sportista mora da poseduje određenu dozu arogancije i samoljublja da bi postigao uspeh koji ga svrstava u red onih velikih, ali je Zlatan Ibrahimović standarde tih doza u stanju da svaki put iznova podiže na viši nivo.

Profesionalni sport je sačinjen od arena gde su takva svojstva neophodna i dok ih neki nazivaju potrebnim sportskim bezobrazlukom ili drskošću bez koje nema pomeranja granica u ostvarivanju rezultata, međutim, ostaje pitanje koliko je potrebno da se ona prenose i izvan sportskih borilišta? A možda je čak i taj prostor postao mesto gde se odvijaju borbe iako se ne vide linije auta, centra terena, gola i ne znaju se dimenzije terena?STIGAO JE NOVI EVROGOL PODKAST – O ZVEZDI, PSŽ, LIVERPULU, BARSI I BAJERNU… IMA ZA SVAKOG PO NEŠTOMLS subotom: Tužni Orlando, opet taj Zlatan i trka za plej-of

Zlatan Ibrahimović je jedan od najboljih u ostavljanju istovetnog utiska na terenu i van njega. Fudbaler čija je karijera ispunjena velikim brojem trofeja, a neki od golova i danas izazivaju nevericu, nikada se nije ustezao da svoje misli podeli i sa najširim auditorijumom. Štaviše, mnoge od njih se često citiraju i to ne samo u sportskim razgovorima.

Zlatan sebi može da priušti eksplozivne izjave 

Ako pretpostavimo da Zlatan zaista misli ono što govori, onda on o sebi ima izuzetno visoko mišljenje. Ako ne misli, onda je pravilno i pametno procenio da voda postoji da bi je neko činio uzburkanom, što opet dovoljno govori koliko je dobro shvatio suštinu profesionalnog sporta – biti stalno prisutan.

Naravno, malo od toga bi imalo smisla i pogađalo u metu da on zaista nije fantastičan fudbaler. Ko bi ozbiljno shvatio nekog igrača Surdulice ako bi izjavio da je veći od cele lige?

https://twitter.com/LAGalaxy/status/1047880021879214081

Upravo je to naglasio fudbaler Galaksija iz Los Anđelesa u vezi sa eventualnim dobijanjem nagrade za najkorisnijeg fudbalera MLS-a. Otprilike u isto vreme pre par dana je rekao da je sasvim normalno što se Milan interesuje za njega, jer ga ceo svet želi. Njegove izjave ovakve vrste, čak i one malo eksplicitnije, mnogi nazivaju ,,klasičnim Ibrahimovićem”.

Najboljih deset izjava Zlatana Ibrahimovića

Za sada mu uglavnom donose simpatije ili neodobravanje one vrste uz koje ide osmeh. Ponekad je međutim, teško oteti se utisku da Ibrahimović ume da pređe neke granice, pogotovo ako zaista veruje da je veći od cele jedne lige, ili klubova koji spadaju među najveće na svetu, pa čak i od celog Svetskog prvenstva. Da podsetimo da je izneo stav da Svetski kup bez njega ne vredi gledanja.

Da li je Ibrahimović prešao granice?

Ali ,,ono što je dozvoljeno Jupiteru, nije dozvoljeno biku”, pa se tako dešava da Ibrahimovićeva popularnost ne trpi zbog njegovih izjava. Kada bez straha od posledica omalovažiš najveće planetarno takmičenje, odnosno sve one koji su jedva dočekali da prođu četiri godine da bi gledali skup najboljih fudbalskih selekcija na svetu, onda je egocentričnost pod zaista visokim naponom.

https://twitter.com/ChampionsLeague/status/1047413650045259777

Da li postoji opasnost da se pređe granica dobrog ukusa? Ili je ona pređena, ali mu je akonto nesumnjivo legendarne karijere i to oprošteno? Ponekad deluje da on zaista veruje da su Barselona, Milan, Inter ili Mančester Junajted izmišljeni samo da bi on imao gde da se rekreira.

Pošto javnost voli dobru sportsku zabavu, njegove izjave ne smetaju, čak i kad imaju prizvuk neukusa, ili omalovažavanje kolega i celih klubova. Zlatan Ibrahimović i dalje postiže golove, a lopta se kotrlja i to je ono što se računa. Možda ipak ne treba zaboraviti da naklonost sportske javnosti ima dva kraja, odnosno ,,prevrtljivu ćud”. Da li će se i u njegovom slučaju jednog dana preokrenuti?

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime