Hrvat opleo po svojima: “Srbiji smo uzor, a ima bolje uslove od nas”

3
Foto: Printscreen/Youtube/GORICA TV

Željko Sopić, hrvatski trener, pričao je o uslovima za rad i razvoj mladih fudbalera i tom prilikom spomenuo je srpski fudbal.

U jednom intervjuu su ga pitali kako Hrvatska ima tako dobre rezultate, a on je u toj izjavi pohvalio uslove u našem fudbalu.

EKSKLUZIVNO: Poklon za sve čitaoce Meridian Sporta – 2.000 RSD za online klađenje!

“Teško je objasniti, ne mogu da shvate, šta god da kažete. Pola toga je u principu laž, jer kada stavite na papr, ne pije vodu. Kako stvarate talente na veštačkoj travi? To je drugi sport. Na pravoj travi u juiorskoj ligi igraju možda tri-četiri kluba. Vizuelno se grade neki stadioni, centri, kampovi, na kraju bude jedna škola i vrtić, ako i to. Ne znam jesu li ti ljudi svesni da sve zemlje u regionu imaju bolje stadione i infrastrukturu od nas. Mađarska je nemerljivo bolja, čak i Srbija, kojoj smo mi uzori, ima bolje uslove. Ponižavajuće i žalosno je da Slovenija ima više stadiona od nas”, rekao je Sopić za hrvatski portal “Gol”.

On je u trenerskoj karijeri radio u Lokomotivi, Dinamo Zagrebu gde je bio i asistent i privremeni menadžer, radio je i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i u Azerbejdžanu.

“Ne igramo samo mi fudbal, ulažu i drugi. Možda će biti problema, možda i neće, ali hajde da pričamo o realnim stvarima. Neka država uloži malo novca u akademije, stadione, infrastruktur. Na temelju čega ovo gradimo? Na temelju čega smo bili drugi i treći na svetu. Kad pogledaš stadione u Hrvatskoj i akademije, pa to je sramota. Strašno je gde deca treniraju, 90 odsto njih pravu travu vidi tek sa 19 godina. Ponavljam, veštačka trava i prirodana, to su dva različita sporta.”

Pohvalio je nacionalni tim, ali je “bocnuo” političare.

“Zlatko Dalić radi sjajne stvari, izvlači maksimum, mada nema bazu. Igrači nam se događaju, dođu uglavnom iz inostranstva. Hrvatska najmanje ulaže, a ima najbolje rezultate u fudbalu. Sad se pitamo šta će biti za pet godina. Možda ćemo imati sreće, možda će sve doći na naplatu i nerad. Kad reprezentacija igra polufinale ili finale, karata za obične ljude nema, jer političari sve to uzmu. Majstori, ako toliko volite da se slikate, onda nam sagradite nešto”, zaključio je Sopić.

Bonus video:

3 KOMENTARA

  1. Vrlo dobar intervju,i zanimljivo je cuti o stanju fudbala u celoj regiji…Ali je cinjenica da su sada Hrvati izuzetno dobri u fudbalu,sto se videlo i na SP

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime