Zdjelar: Višegodišnja želja stiže preko Pireja!

Saša Zdjelar ističe da je njegova reprezetacija uništena na Evropskom prvenstvu u Poljskoj dve godine nakon Mundijalita (PHOTO: Getty images)

Partizan je jači za još jednog povratnika, ali i ovaj momak može da donese profit. Nekadašnji saigrač Nemanje Antonova i El Fardu Bena novi je član crno-belih. Na šestomesečnu pozajmicu je stigao Saša Zdjelar.

Naravno, pozajmica je samo figurativna stvar. Partizan će na kraju sezone moći da otkupi Zdjelara i to za tričavih pola miliona evra. Deluje da je ovo dobar posao za crno-bele, kako sa fudbalske tako i sa ekonomske strane.

Koje transfere očekujemo poslednjeg dana prelaznog roka?

Saša Zdjelar u Partizanu ima priliku da oživi svoju karijeru, koja u Grčkoj nije krenula očekivanim tokom. Sa druge strane, tu je Partizan koji će u prvih šest meseci dobiti igrača željnog fudbla. Dovoljno da ubedi stručni štab da ga otkupe na kraju sezone.

Iako će tokom naredne polusezone napuniti 23. godine stiče se utisak da je Zdjelar mnogo duže prisutan na fudbalskoj mapi. On je u dresu OFK Beograda debitovao u decembru 2011. godine, kada je imao 16 i po godina!

Već nakon godinu i po dana je plavo-bele pruge sa Karaburme zamenio pirejskim crveno-belim. Nije se snašao u Olimpijakosu i to je očigledno. Nakon jednogodišnje pozajmice u OFK Beogradu usledilo je kratkotrajno igrače za tim iz Pireja.

Milan Bard Živadinović: O Zvezdi, Partizanu, Boaćiju, Kangi, Srbiji ali i o životnim temama!

Nedugo zatim je pozajmljen Majorci u špansku drugu ligu. Zanimljivo, za samo šest meseci tamo odigrao je više ligaških mečeva nego u Olimpijakosu. Ove sezone je dobijao šansu tek ponekad, kao što je bio slučaj u mečevima sa Partizanom. Sakupio je 28 minuta u dvomeču.

Sedenju na Olimpijakosovoj klupi je došao kraj a Sašu Zdjelara čeka teren u Beogradu. Novi Partizan, koji pod patronatom Ivice Ilieva stvara Miroslav Đukić, biće ultra ofanzivan. Važna karika u toj ekipi će biti novo pojačanje iz Grčke.

Veliki upitnik stoji pored imena Marka Jevtovića. Trenutno od njegovog potencijalnog transfera zavisi kako će vezni red Partizana izgledati narednog proleća. Jedini klasičan zadnji vezni pored njega je Radin, koji će narednog proleća biti i zamena na desnom beku.

Prvo igrač, sada i vlasnik: Bekam postao vlasnik MLS franšize!

Partizan je ovaj prelazni rok završio dovođenjem četvorice igrača od kojih trojicu može da licencira za Evropu. Zdjelar će sigurno biti među njima, iako je Partizan dobro popunjen na njegovoj pozicji. Igrači sličnih karakteristika su i Kosović, Nišić i Vakulko.

Niko od njih nije klasičan zadnji vezni već plejmejkeri koji igraju duboko na svojoj polovini. Svaki voli da povuče loptu ili da uputi kvalitetan pas unapred. Upravo bi poređenje sa Vakulkom bilo najprikladnije jer su stigli u istom prelaznom roku.

Nadam se da je Saša Zdjelar dugoročan projekat Partizana. Njegovi igrački kvaliteti zaslužuju šansu da konačno budu prikazani a i Partizanu je potreban. Videćemo još da li će to biti na poziciji zadnjeg veznog ili ispred njega.

5 igrača sa najviše golova u jednoj sezoni Lige šampiona

Praktično Zdjelar može da igra na obe pozicije. Čini se da je ipak malo bolji kada ne mora da oduzima loptu, ali je ovo jasan znak Partizanovog proleća. Igraće, gotovo je očigledno, bez klasičnog zadnjeg veznog.

Miroslav Đukić je to isticao i ranije, on voli napadački fudbal. U prilog toj tvrdnji idu i ostala pojačanja, levi bek koji može da bude krilo, i dvojica vezista koji igraju napadački. Odbrana će biti na velikim iskušenjima tokom superlige, zbog kontranapada ostalih timova.

FANTAZI: Aguero je obavezan u timu od ove nedelje!

O Saši Zdjelaru i njegovim igračkim kvalitetima se sve zna. Epizoda u Grčkoj je bila loša ali momak koji je sa 17 i 18 godina bio zreo kao da je na zalasku karijere ume da igra fudbal. Svetski šampion se ne postaje tako lako, a na Novom Zelandu je bio jedan od najvažnijih!

Doneće mirnoću u klub ali za razliku od ostalih zimskih pojačanja imaće veći pritisak. Ostali momci su došli da budu zalog za budućnost. Iako je približnih godina, Saša Zdjelar će odmah morati da postane najvažnija karika u veznom redu crno-belih.