Zar je Vinisijus zbog ovoga plaćen 46 miliona? (VIDEO)

Vinisijus Žunior srušio Elče! (Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images)

Svet je zaludeo samo jednom sezonom u dresu Flamenga. Postalo je jasno da je biser, igrač za velike domete i neko koga će uskoro uzeti neko od najvećih. Real Madrid je bio brz i Vinisijus Žunior je stigao za ogroman novac.

Čak i pre toga transfera, Vinisijus je bio na svim listama najtalentovanijih igrača. Ovaj momak koji je 2000. godine rođen u Sao Gonsalu često je bio i jedini igrač van Evrope na takvim spiskovima. Redovno u reprezentaciji Brazila, tokom svih mlađih kategorija, iako su roditelji hteli da se bavi futsalom.

POSLUŠAJ NOVI EVROGOL PODKAST!

Ovu sezonu je počeo u razvojnom timu Reala, ali je nekako sa Solarijem i on stigao do značajnije uloge. Odigrao je već sedam mečeva, postigao i jedan gol, ali potez koji je uradio u kupu nam ne govori mnogo o njegovim kvalitetima.

Ajde, oprostićemo ovaj put jer se svima dešava. Vinisijus Žunior je svoj debi imao u prvom meču protiv Melilje, a nastupio je i u revanšu. Dok je na prvom susretu, u pobedi 4:0, poneo titulu igrača meča u revanšu se nije proslavio i pored postignutog gola.

Real Madrid je bio još ubedljiviji, postigli su šest golova ali se Vinisijus istakao lošim driblingom. Pokušao je ”dugu”, popularan potez u Brazilu. Nekada ga je fenomenalno izvodio Ronaldinjo a ne tako davno je Nejmar isto uradio Šaćiriju. Bio je mnogo uspešniji.

Real Madrid je prošao u narednu rundu i pitanje pobednika je u ovom momentu bilo već rešeno. Žunior je dribling pokušao pri rezultatu 4:0 pa mu niko neće uzeti za zlo. Ali, moraće ozbiljnije ukoliko planira da dobija šansu i u mnogo bitnijim mečevima.

GRUPNA FAZA SE ZAVRŠAVA PROTIV CSKA!

Zanimljivo, Vinisijus Žunior još uvek nije debitovao za seniorsku reprezentaciju Brazila. Iako Brazilci vole da promovišu mlade igrače u seniorskom timu, on još nije dobio šansu. Podsećanja radi, Nejmar je u tim godinama već postajao važan šraf nacionalnog tima.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime