Zaha, jel može 50 miliona da odeš iz Palasa?

Vilfrid Zaha
(Photo by Jan Kruger/Getty Images)

Kristal Palas se i ove sezone prevashodno bori da što pre izbori opstanak u Premijer ligi, a sada bi mogli da dobiju ozbiljne probleme usred sezone.

Ekipa Roja Hodžsona je šokirala Englesku, kada su prošlog vikenda slavili na gostovanju Mančester Sitiju. Oni su šampiona savladali 3:2, naš Luka Milivojević je postigao (ispostavilo se) odlučujući pogodak i odmah nakon toga najveća zvezda tima Vilfrid Zaha dobio je drsku ponudu.

Reprezentativac Obale Slonovače se prethodnih 12 meseci dovodio u vezu sa jačim engleskim klubovima, pre svih sa Totenhemom, a sada je ponuda u London stigla iz Kine!

MOŽE LI PALAS DA TUČE KARDIF?

Kada znamo da je iz Kine, onda i ne čudi da je ponuda bogata – britanski mediji pišu da se radi o 50 miliona evra za četiri godine. Klub koji je ponudu poslao je Dalijan Jifang. Trener tog tima je nekadašnji trener Real Madrida Bernd Šuster i čini se da je Nemac baš ‚‚zagrizao” za ovog odličnog driblera.

Zaha bi u slučaju eventualnog odlaska dobijao 12.5 miliona evra po sezoni, odnosno 240 hiljada evra nedeljno! U raznoraznim bonusima bi mogao da zaradi još tri miliona evra, međutim, ni to nije sve.

Mediji sa Ostrva pišu da u ponudi stoje još dve bitne stavke – da bi Zaha na raspolaganju imao avionski prevoz do Engleske kada god poželi i da bi mu Dalijan platio i porez koji je potreban platiti kineskim vlastima, te bi njegova plata tokom četiri godine iznosila 50 miliona neto, umesto 50 miliona bruto.

KLAĐENJE NA PREMIJER LIGU JE MORALNA OBAVEZA!

Dalijan tek treba da pošalje zvaničnu ponudu Kristal Palasu, ali deluje da su u ovom trenutku male šanse da Zaha promeni sredinu. Palasu bi bilo veoma teško da se odrekne jednog od ključnih igrača u sred sezone, bez obzira na ponudu. Naravno, tu je i pitanje koliko bi ovaj 26-godišnjak želeo da u ovim godinama ode u Kinu.

Zaha u Kristal Palasu trenutno zarađuje blizu 150 hiljada evra i aktuelni ugovor mu važi do juna 2023. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime