VOJVODINA DOBILA NOVOG PREDSEDNIKA: “Stara dama” napada titulu i Ligu šampiona naredne sezone?!

0
Dragoljub Zbiljć-vojvodina-predsednik
Dragoljub Zbiljić! foto : Nenad Mihajlovic

Nakon mučne i teške sezone u kojoj je na kraju ostala bez izlaska u evropska takmičenja, napokon je dobila Vojvodina novog predsednika!

Na današnjoj sednici je jednoglasno odabran Dragoljub Zbiljić koji je predsednik odbojkaškog kluba, a na toj funkciji planira da ostane.

I ne samo to. Već da sa odbojke prenese uspešan recept i na fudbalsku sekciju sa kojom je najavio da naredne sezone napada titulu i samim tim plasman u grupnu fazu Lige šampiona gde će se naći naredni prvak Super lige Srbije?!

– Osim što moramo da imamo rezultate, moramo da razmišljamo o finansiranju od prvog dana mog mandata, što znači da idemo u tri pravca. Jedan je da izborimo plasman u Evropu, što je veoma važno, najbolje bi bilo direktno u Ligu šampiona, ako ne, onda kroz kvalifikacije sa pozicije broj dva – rekao je Zbiljić.

On je predstavio plan u četvorogišnjem mandatu gde mu je cilj da ojača klub u svim strukturama i u nekoliko pravaca.

– Ukoliko to ne uspemo, onda da se plasiramo u Ligu Evrope, jer tako punimo budžet i spremamo se za godine koje dolaze. Drugi pravac u koji najviše verujem je rad omladinske škole i iskreno verujem da je to najbolji deo kluba u prethodnim godinama. Želimo da češće gledamo igrače kao što su Milošević, Majstorović, da produžimo ugovor sa Kabićem i da on bude zvezda kluba, da nakon toga pričamo o transferima i da punimo budžet iz naših transfera. I treći pravac je nešto za šta, kao neko ko je diplomirao na marketingu, mogu da kažem da je bilo malo zapostavljeno i na niskom nivou u prethodnom periodu, a to je marketing. Očekujem da, osim generalnog sponzora, imamo i veći broj sponzora, da imamo i treći pravac priliva novca, da pratimo tu finansijsku disciplinu i da razmišljamo o visokim dometima na sportskom polju.

https://twitter.com/FKVojvodina1914/status/1530245060998189059

Zbiljić ističe da će insistirati na jedinstvu u klubu pošto će samo tako moći da se ostave svi zacrtani ciljevi.

– Jedinstveni nemamo čega da se bojimo i ne može nam niko ništa, a razjedinjeni nemamo čemu da se nadamo, možemo samo da spustimo glave i da se vratimo u neke loše trenutke. Zahvaljujem se svima i čast mi je i zadovoljstvo da predvodim FK Vojvodina, jednog od simbola Novog Sada. Simboli motivišu, simboli se poštuju i vole i to ću tražiti od svih članova svoje uprave, da na svakom mestu pokazuju respekt i odnos koji klub zaslužuje.

Šta više, Zbiljić najavljuje da će plodovi njegovog predsednikovanja Vojvodina veoma brzo da oseti i u praksi.

– Siguran sam da ćemo da stvorimo pobedničku atmosferu, da ćemo organizaciono, kadrovski i finansijski potpuno da ojačamo klub. Već za nekoliko meseci, a da ne kažem i za godinu, dve, Voša će da izgleda po svim načelima modernog fudbala i modernog biznisa. Ja znam put kojim ćemo ići, voleo bih da verujete u mene, i idemo zajedno u nove pobede.

I za kraj, Zbiljić ističe da se nije šalio kada je najavio da će Vojvodina imati visoke ambicije već od naredne sezone.

– Da se niko ne ljuti, ali mi sigurno idemo na prvo mesto od prvog kola. Teško će se uzimati bodovi na “Karađorđu”, u to sam siguran i zaista idemo na najviše domete od prve sezone. Bilo mi je važno da vam objasnim ova tri koncepta punjenja budžeta, jer to je moja oblast, tu nauku volim i primeniću svo svoje znanje u klubu.

Predsednik kluba je saopštio da će u Upravnom odboru ubuduće biti Branibor Jovičić, Nikola Vasiljević, Boris Dumnić, Ljubomir Apro, Petar Đurđev, Darko Jevtić i Vasa Pušibrk. Za generalnog direktora kluba jednoglasno je ponovo izabran Dušan Bajatović.

PERIŠIĆ PRUŽIO RUKU KONTEU: Hrvat u Totenhemu od naredne sezone!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: MERIDIAN ANALIZIRA: Finale Lige šampiona – Sport Fokus EP48!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime