Vigo od patnje i siromaštva do junaka derbija: “Otac me je ostavio, nismo imali da jedemo”

3
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Aleks Vigo ima samo 24 godine, a verovatno se oseća da je daleko stariji. Život ga nije milovao, imao je teško detinjstvo i suočio se sa siromaštvom i odlukom oca da napusti njegovu majku pre nego što se jedan od junaka 169. večitog derbija rodio.

“Moj biološki otac me je napustio dve nedelje pre rođenja, a to je bilo 28. aprila 1999. Sada imam oca, zove se Horhe Rosi, od njega sam naučio da mi tata nije onaj ko me je napravio, već onaj koji me je podigao. Rođen sam na seoskom imanju, nije me sramota da to priznam”, rekao je Vigo ranije u intervjuu za portal „Litoral”.

Vigo je rođen u prigradskom naselju Santa Fea, Kolastin Suri.

“Moj biološki otac je odneo sve sa sobom kad je napustio moju majku. To kažem celom svetu. Mama ga je tužila, a mi nismo imali baš ništa. Nosio sam majčino prezime Gomez, a onda nam je na sudu rečeno da moram uzeti očevo, kako bi majka dobila alimentaciju. Pristali smo na to, jer bukvalno nismo imali šta da jedemo. Bili smo gladni”.

Pričao je i u kakvim je uslovima odrastao:

“Kolastin Sur, uvala gde sam rođen i odrastao, smeštena je odmah ispod nasipa reke Paranje. Svaki put kada bi voda nadošla, naša kućica je bila poplavljena. Kad sam imao devet godina, ljudi iz kluba Kolon gde sam trenirao, ponudili su mi smeštaj, ali nisam hteo da napustim majku. Sve je bilo pod vodom, punili smo džakove peskom i zaustavljali reku, kako nas ne bi poplavila. Dan i noć smo radili na pumpama i izbacivali vodu”.

Kada je Aleks Vigo dobio prvu platu u Kolonu, pohvalio se majci i naterao joj suze na oči.

“Rekla mi je da mogu da kupim šta god hoću. Rekao sam joj da idemo u prodavnicu, hoću da braća imaju pun frižider”, prisetio se Vigo.

Aleks ima i sestru Ajšu, koja nosi isto prezime kao i on, i dva mlađa brata – Abrila (21) i Urijela (19), oni se prezivaju Gomez. Srećan je što je kao profesionalni fudbaler mogao da im pomogne, a da bi došao na sadašnji nivo i prethodno do dresa River Plate nije bilo lako.

“Ustajao sam svakog dana u 5 ujutru, išao na autobus broj 2 koji saobraća do Kolastin Sura. Posle sat i po bih sišao na stanici, prešao na liniju Kifer i stigao oko 7 sati, sat i po pre treninga. Dok ne bi počelo, radio bih u teretani”.

Meridian ima najbolje kvote

Izvor: Žurnal

Bonus video:

3 KOMENTARA

  1. Ni u kom delu sveta ne cvetaju ruže, malo je baš bogatih zemalja tako da je Vigova priča slična mnogim drugim pričama sportista o siromaštvu i odricanju pre uspeha

  2. Svaka njemu cast na svemu sto je uspeo da postigne posle ovako teške priče mada mnogi uspešni i fudbaleri i ostali sportisti itd imaju slične teške priče ..svakako je heroj

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime