Veo misterije nad Veljkom Nikolićem

3
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Veljko Nikolić je krajem novembra stavio paraf na novi ugovor sa Crvenom zvezdom. Produžio je saradnju sa srpskim šampionom do 2025. godine, ali postavlja se jedno logično pitanje – da li će konačno zasijati punim sjajem.

Sezonama unazad se pričalo o Zvezdinom Modriću. Zvezdan Terzić je sipao hvalospeve na račun plemenitog veziste, koji je igrao na mahove i nagoveštavao šta bi mogao da bude. Realnost je vrlo brzo demantovala Zvezdinog direktora, jer je Nikolić više vremena proveo kod lekara nego što je bio u protokolu.

Poslednje dve godine bi sigurno želeo da zaboravi jedan od najtalentovanijih srpskih igrača rođenih 1999. godine.

Agonija je počela jeseni 2021. godine i povrede na meču sa Kolubarom. Iako prethodno nije bio baš u ljubavi sa Dejanom Stankovićem, barem je bio zdrav i mogao je da se nametne vrednim radom. Ali onda se desio žestok start i Nikolićeva karijera je dobila strmi pad u zaborav.

Nikako nije mogao da se oporavi od povrede zgloba. Lekari više nisu znali šta da rade sa 23-godišnjim fudbalerom, da bi onda rešenje pronašli u Lionu. Nikolić je morao na da ode na poznatu kliniku gde je 21. februara 2022. godine podvrgnut hirurškoj intervenciji.

Oporavak je, čini se, predugo trajao. Još jedna Veljkova sezona je završila u kanti za smeće. Samo 234 minuta je premalo za momka koji je projektovan da do vrha napuni kasu Crvene zvezde.

Dolazak Miloša Milojevića bio tračak nade za Nikolića. Na debiju novog trenera je demonstirao magiju kakvu malo ko ima u srpskom fudbalu. Spektakularan gol za 25 metara bio je šlag na torti u pobedi nad Javorom. Videlo se koliko mu je značio pogodak. Milojević nije pogrešio što mu je pružio šansu.

Polako se vraćao na fudbalsku mapu Evrope, a golom protiv Trabzona u Ligi Evrope je zagolicao navijače. Mirisalo je na povratak optisanog.

A, onda – nova povreda. Ponovo novembar i ponovo peh… Epilog je duga pauza i mizernih 225 minuta u aktuelnoj sezoni.

Veljkova sreća je što se na klupi Zvezde nalazi Miloš Milojević. Mladi strateg je u više navrata je isticao da izuzetno ceni i poštuje kvalitete momka koji je prve fudbalske korake napravio u OFK Beogradu.

Posle ko zna koje pauze smo videli Nikolića u Zvezdinom timu ove zime. Odigrao je 45 minuta u pobedi nad Lehijom i nije impresionirao. Ali nije bilo ni potrebe, jer važno je da ponovo igra, da je posle dugo vremena na terenu i da ima priliku da konačno pokaže zašto je Vladimir Petrović Pižon uživao dok je gledao Velju kako pleše iza juga Marakane u dresu Grafičara. Publika je dolazila samo da vidi malog genijalca sa loptom, koji neodoljivo podseća na četvrtu Zvezdinu zvezdu.

Ukoliko želi da pokuša da se vrati na pravi kolosek i dokaže da priče nisu bile bajka, moraće da odradi najbolje pripreme u životu, da konačno bude fokusiran na fudbal i time “isprovocira“ Milojevića.

Veo misterije je nad Veljom Nikolićem.

Niko sa sigurnošću ne zna šta i koliko može, kao ni da li Zvezda želi da čeka svog Modrića ili će dići ruke od njega.

Bonus video:

3 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime