Veliki čovek Petr Čeh: Kako se Rajan Mejson zahvalio golmanu na ljudskosti (VIDEO)

1
Mejson

Prethodnih dana, fudbalsku Evropu obišla je vest da je Rajan Mejson morao prerano da okači kopačke o klin i ode u igračku penziju. Ovaj 26-godišnji Englez je na tu odluku bio primoran nakon povrede glave koju je doživeo na prošlosezonskom meču Premijer lige između njegovog Hala i Čelsija.

Mejson je tada u duelu sa Gerijem Kejhilom dobio udarac u glavu koji se u prvi mah nije činio toliko strašnim. Ipak, ispostavilo se da je vezista doživeo ozbiljan oblik frakture lobanje, zbog koje je morao da bude hitno operisan, a čak je i pomenuta utakmica i dalje bila u toku.

Nakon toga je Mejson išao na još nekolicinu operacija kod najrenomiranijih hirurga iz ove oblasti ne bi li povreda bila u potpunosti zalečena. Treninzima se vratio u pripremama za tekuću sezonu, ali nikako nije uspevao da dobije priliku da se ponovo nađe na terenu. Pre mesec dana je objavio sliku ogromnog ožiljka preko čitave glave, a pre samo nekoliko dana i zvaničan kraj karijere.

Ipak, u čitavoj priči o prerano završenoj karijeri ističe se jedna topla ljudska priča koja šalje poruku daleko veću od samog fudbala. Glavni protagonista je golman Arsenala Petr Čeh, i to ne baš svojom željom, pošto je Mejson bio taj koji je otkrio koliko mu je ovaj pomogao.

U svojoj izjavi, Mejson naglašava da je Čeh bio uz njega otkako se povredio i da mu takvu pomoć nikada neće zaboraviti. I sam Čeh je doživeo tešku povredu glave na meču protiv Redinga daleke 2006. godine i od tada nosi zaštitnu kacigu po kojoj je danas prepoznatljiv.

Odmah po objavi ove vesti, Čeh je na tviteru pozdravio Mejsona rekavši da mu je on inspiracija, a nedugo zatim se pojavila i pomenuta izjava o češkom golmanu. Uostalom, evo i celokupne Mejsonove izjave.

“Ne mogu da kažem dovoljno lepih stvari o njemu”, započeo je Mejson svoju izjavu. “Odmah posle povrede, kontaktirao je moju porodicu i moju verenicu, odmah ih uveravajući da smo u tom trenutku prolazili kroz normalne i očekivane stvari – da je normalno što ne mogu da govorim, što sam se mučio sa jakom svetlošću i sličnim stvarima.”

“Čim sam imao malo više snage, želeo sam da ga vidim jer mi je rekao da bi voleo da porazgovara sa mnom čim budem bio spreman. Bio sam isprva zabrinut jer ni sa kim nisam do tada pričao duže od 10 minuta. Ušao je na vrata i seo na moju sofu i samo mi rekao da se zavalim, da ništa ne govorim i da ga samo slušam.”

Mejson je dalje nastavio o detaljima tog razgovora.

“Pričao je oko sat i po vremena. Ništa nisam rekao, samo je on govorio. Bilo je sjajno. Govorio mi je da je sve kroz šta smo prolazili deo procesa oporavka i od tada smo u stalnom kontaktu. Bio je fantastičan prema meni. Postavio je tako visok standard šta je pravi čovek i gospodin.”

Svoju izjavu na ovu temu Mejson je završio jednom naročito snažnom rečenicom.

“Nadam se da niko nikada u sportu neće proći kroz ovakvu povredu, ali ako neko i prođe kroz nešto slično, ja ću biti tu za njega kao što je Petr bio tu za mene.”

Posle ovakvih reči, možemo samo kažemo: Petre, kapa dole!

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime