Vedadovih 300: Ibišević jubilej obeležio pogotkom, evo zašto ga volimo! (VIDEO)

Ibišević
(Photo by Stuart Franklin/Bongarts/Getty Images)

Vedad Ibišević je u subotu odigrao svoj 300. meč u nemačkoj Bundesligi, a bio je i strelac u pobedi Herte protiv Hanovera (2:0).

Napadač iz Bosne i Hercegovine je time na najbolji mogući način obeležio ovaj veliki jubilej, do kojeg je stigao nakon više od 12 godina. Ibišević je u Bundesligi debitovao još u avgustu 2006. godine, tada u dresu Alemanije Ahen, a put do čak 300. nastupa u ovom takmičenju bio je dug, pun sjajnih golova, ali i teških trenutaka. U tom periodu je postigao 116 golova.

POSLUŠAJ NOVI EVROGOL PODKAST – NAJAVLJIVALI SMO OVONEDELJNE DERBIJE

Evo zašto mi volimo i cenimo Vedada Ibiševića.

*Ona* polusezona u Hofenhajmu

Vedadovih 300: Ibišević jubilej obeležio pogotkom, evo zašto ga volimo! (VIDEO)
(Photo by Vladimir Rys/Bongarts/Getty Images)

Kada kažete Vedad Ibišević, morate da pričate o debitantskoj sezoni Hofenhajma u Bundesligi. Bila je to polusezona za pamćenje, kakvu dugo nismo imali prilike da gledamo u nekoj od najjačih evropskih liga.

Ekipa iz malog nemačkog sela je ušla u Bundesligu i potpuno je zaludela, čitavu jesen su bili hit prvenstva i dugo sedeli na vrhu tabele, a u centru svega bio je on. Ibišević je na 17 mečeva u prvoj polovini sezone postigao 18 golova i upisao još sedam asistencija!

Samo godinu dana ranije je na 31 meču u Cvajti bio strelac samo pet golova, pre nego što je eksplodirao na najvećoj sceni.

Predator u šesnaestercu

Kada gledate njegove golove, retko kada ćete videti prvoklasne majstorije. Jednostavno, Ibišević ima zadatak da postigne gol i on to čini poput pravog predatora. Čak i skup njegovih najboljih golova u Bundesligi je zapravo skup golova gde Ibišević pronalazi ono malo prostora koje mu se pruži.

KLADI SE NA BUNDESLIGU!

Snalažljiv i sa njuhom za gol, on bi uvek nalazio način da dođe do gola. A nije ni čudno da je baš on bio strelac prvog gola Hofenhajma u svojoj bundesligaškoj istoriji.

Muke s povredama

Imao je problema sa pucanjem mišića nekoliko puta, imao je problema čak i sa frakturom vilice, a najpoznatija je ona povreda iz njegove najbolje sezone, kada su mu stradali ligamenti kolena, zbog čega je propustio čitav drugi deo sezone 2008/09.

Kada je neko imao toliko mnogo problema sa povredama, svi njegovi uspesi i vraćanja na najveću scenu se doživljavaju sa više poštovanja. A Ibišević se uistinu mnogo puta vraćao. Ni sada kao 34-godišnjak, on nema nameru da uspori.

Šest dvocifrenih sezona, blizu je i sedma

Vedad Ibišević je uprkos čestim propuštanjima mečeva uspeo da u čak šest sezona ostvari dvocifreni golgeterski učinak. To je činio u sezonama 2008/09 (18 golova), 2009/10 (12 golova), 2012/13 (15 golova), 2013/14 (10 golova), 2015/16 (12 golova) i 2016/17 (10 golova).

Da uspeh bude veći, to je činio za tri različita kluba – Hofenhajm, Štutgart i Hertu. U tekućoj sezoni je već bio strelac šest puta, tako da mu se smeši i sedma sezona sa 10 ili više golova u Bundesligi.

Zbog komentatora Marjana Mijajlovića

Jednostavno, samo pogledajte video. Verovatno ste ga do sada videli. Nema potrebe da bilo šta dodajemo ovde.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime