UEFA pravi revoluciju – osniva se “Savet mudraca”, a imena da se naježiš

7
aleksandar-ceferin-predsednik-uefa-superliga
(FOTO: Guliver Images)

UEFA stvara novo fudbalsko savetodavno telo, a njegov deo biće i Predrag Mijatović, legenda jugoslovenskog fudbala.

Kako piše španska “Marka”, novo telo bi moglo da se zove “Savet mudraca” ili jednostavno fudbalski parlament, a njegovo osnivanje odobreno je na sastanku Izvršnog komiteta evropske kuće fudbala u Lisabonu 4. aprila.

EKSKLUZIVNO: Poklon za sve čitaoce Meridian Sporta – 2.000 RSD za online klađenje!

Navodi se da je prvi put u istoriji formirano fudbalsko savetodavno telo tako visokog nivoa.

Reč je o telu i radnoj grupi koja će se sastajati najmanje jednom godišnje, a osnovni zadatak biće mu davanje institucionalnog, ali i nezavisnog mišljenja o svim stvarima vezanim za fudbal i propise koji se na njega odnose.

Između ostalog, postaće otvoreni forum koji će se koristiti za zaštitu fudbala i za diskusiju i razmenu ideja direktno povezanih sa igrom.

“Savet mudraca” ili fudbalski sto fokusiraće se na nekoliko osnovnih pitanja, uključujući pravila igre i suđenje, kalendar, UEFA takmičenja, razvoj elitne omladine, taktiku i dobrobit igrača”, navodi Marka.

Marka piše i da će Odborom predsedavati nekadašnja hrvatska “desetka” Zvonimir Boban, uz podršku nekadašnjeg italinskog arbitra Roberta Rosetija.

Izbor članova odbora biće zasnovan na izuzetnim sportskim uspesima – kao što su osvojeni značajni trofeji ili više od 100 utakmica za reprezentaciju – ali i besprekornim rekordima, reputaciji i međunarodnom poštovanju.

Oni koji su već izabrani osvojili su oko 30 trofeja Lige šampiona.

Osim Mijatovića, potvrđeni članovi odbora su Žoze Murinjo, Karlo Anćeloti, Zinedin Zidan, Paolo Maldini, Fabio Kapelo, Havijer Zaneti, Luis Figo, Filip Lam, Ronald Kuman, Geret Sautgejt, Rio Ferdinand, Majkl Laudrup, Rafael Benites, Roberto Martines, Jirgen Klinsman, Rudi Feler, Petr Čeh, Huan Mata i Robi Kin, dok se čeka odgovor Didijea Drogbe, Patrika Vijere i Henrika Larsona.

Bonus video:

7 KOMENTARA

  1. Samo su formirali ovo da daju ljudima čija je karijera gotova posao i plate, taj savet mudraca fudbala neće ni o čemu odlučivati ni nadgledati već samo diskutovati, bolje reći filozofirati o fudbalu

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime