ULOŽENA ŽALBA: UEFA traži izuzeće sudije!

uefa-istraga
Rusi ne odustaju od Evrope! (FOTO: Guliver Images)

Evropska fudbalska unija (UEFA) tražila je izuzeće sudije iz sudskog spora u Španiji, u pokušaju da kazni Real Madrid, Barselonu i Juventus zbog osnivanja evropske Superlige.

– Uefa je podnela zahtev za izuzeće sudije koji predsedava tekućim postupkom jer postoje znatne nepravilnosti u ovom postupku. U skladu sa španskim zakonom i temeljnim interesima pravde, Uefa u potpunosti očekuje da pomenuti sudija odmah odstupi, dok čekamo potpuno i pravilno razmatranje ovog predloga – navodi se u saopštenju Uefa.

UEFA je tražila izuzeće sudije Manuela Ruisa de Lare i uložila je žalbu višem apelacionom sudu u Madridu.

UEFA je morala da suspenduje disciplinski postupak protiv tri kluba koja i dalje žele da igraju u evropskoj Superligi – Real Madrida, Barselone i Juventusa, nakon što je madridski sud presudio da je evropska kuća fudbala disciplinskim postupcima kršila zakone o slobodnoj trgovini u Evropskoj uniji.

U saopštenju se navodi da će Uefa „nastaviti da preduzima sve neophodne korake u strogom skladu sa nacionalnim pravom i pravom Evropske unije kako bi branila svoje interese i najvažnije – interese svojih članova u svih fudbalskih aktera“.

Ukupno 12 klubova u aprilu je saopštilo da je osnovalo Superligu, nezavisno od UEFA. Posle velikog pritiska navijača, medija, fudbalskih organizacija, od ideje su prvo odustali engleski klubovi, Arsenal, Čelsi, Liverpul, Mančester siti, Mančester junajted i Totenhem, a zatim i Atletiko Madrid, Milan i Inter.

GLAVNE “FACE” U LIGI ŠAMPIONA: Šerif je pravi šerif, a Til je ostvario dečački san!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Ljubinko Drulović: Partizan i Zvezda se pitaju za sve! | Sport Fokus Meridian S01EP23

 

5 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime