ZVANIČNO JE, STIŽE LIGA ŠAMPIONA KAKVU NE PAMTIMO: UEFA potvrdila ogromne promene u najvećem evropskom takmičenju!

liga šampiona-uefa
Uefa potvrdila ogromne promene u Ligi šampiona! (FOTO: Getty Images)

Ono što se najavljivalo je danas UEFA zvanično potvrdila na svom sajtu. Od sezone 2024/2025 najveće evropsko takmičenje u fudbalu – Liga šampiona igraće se u značajno drugačijem formatu.

Glavne promene će biti te da više neće biti ulazaka po osnovu nacionalnih koeficijenata, kao i da će biti više učesnika, recimo u Ligi šampiona gde ćemo imati 36 umesto dosadašnja 32 kluba.

UEFA je u ponedeljak počela ove pregovore u Madridu, a nastavila ih u utorak i potom zvanično objavila da će doći do drugačijeg izgleda, pre svega, njenog najvećeg takmičenja.

Mesto više u Ligi šampiona dobiće peta zemlja na UEFA rang listi, što je već godinama Francuska, ali se Portugalija približila rezultatima poslednjih godina.

Drugo će stići kroz “šampionski put” kvalifikacija, gde će umesto četiri dosadašnja, ubuduće pet ekipa trasirati put do elite.

Nova dva mesta dobiće najjače lige Evrope, odnosno dva kluba koji bi prema koeficijentima samo iz prethodne sezone (dakle, ne iz ukupnog petogodišnjeg zbira), a koji kroz domaće okvire nisu obezbedili plasman, igrali u Ligu šampiona.

To bi, recimo, u ovom trenutku i po trenutnom stanju, bili Totenhem i PSV..

  STANOJEVIĆ POZIVA NA  : Bio sam ljut zbog nediscipline, sada nema popravnog!

OBAVEZNO POGLEDAJTE:EKSKLUZIVNO: DODELJENA PRVA KARTA ZA SVETSKO U KATARU! | Meridian, igraj za Katar 2022

3 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime