STIŽE “BRDO” PARA: UEFA široke ruke, profitiraju i srpski klubovi!

9
partizan-crvena zvezda-veciti derbi-najava kola-super liga srbije
Zvezda i Partizan na popravnom ispitu (FOTO: Starsport)

UEFA se prilično “otvorila”, što znači da u klubove stiže i više nego dovoljno novca.

Evropska kuća fudbala i Evropsko udruženje klubova (ECA) potpisali su ugovor o prodaji komercijalnih prava za UEFA takmičenja za neverovatnih 15.000.000.000 evra! To znači da je došlo do povećanja od 40%, pa će tako i srpski klubovi profitirati.

UEFA je ugovorila komercijalne ugovore za svoja takmičenja u periodu od 2024. do 2027. godine, a radi se o pravima za Ligu šampiona, Ligu Evrope, Konferencijsku ligu, Superkup Evrope i Ligu šampiona za mlade.

Štaviše, “Tajms” je otkrio i pismo koje je Naser Al Kelaifi navodno potpisao, a osim što je predsednik PSŽ-a, on je predsednik i ECA, pa se veruje da je ova informacija verodostojna.

UEFA i ECA su odlučile da se udruže kako bi odbile eventualne napade za osnivanje Superlige Evrope, ali i kako bi se povećale novčane nagrade za klubove učesnike UEFA takmičenja.

Ovo je porast od 40% u odnosu na period 2021-2024 koji je tek započet, a veći komercijalni prihodi biće i uzrok promena sistema takmičenja u Ligi šampiona. UEFA je već donela odluku da će se baš od 2024. igrati najelitnije takmičenje sa 36 umesto 32 kluba.

FIFA NAZADOVALA ORLOVE: Srbija pala na rang listi

OBAVEZNO POGLEDAJTE:FMP MERIDIAN U ZADRU: Putovanje, detalji sa utakmice

 

9 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime