OKO MUNDIJALA U KATARU NE PRESTAJE PRAŠINA: Tunis se izbacuje sa Svetskog prvenstva?!

tunis-mali-skandal-objašnjen
Tunis bi mogao da ostane bez plasmana na SP! foto: (Guliver)

Pisali smo vam sinoć o mogućnosti da Katar na kraju ipak ostane bez Mundijala (mada objektivno, zaista to ne deluje baš realno), a prašina oko narednog Svetskog prvenstva se ne stišava pošto bi suspenziju mogao da dobije Tunis!

Najpre se govorilo da bi Iran mogao da ostane bez plasmana na Svetsko prvenstvo zbog nepoštovanja prava žena, ali od toga nije bilo ništa.

Možda i najozbiljniji slučaj je bio kada je Čile prijavio Ekvador da su fudbaleru Bajronu Kastilju lažirani papiri i da je on zapravo rođen u Kolumbiji.

FIFA je sprovela detaljnu istragu kojom je utvrđeno da nikakve prevare i laži nije bilo pa je Ekvadoru dozvoljeno da učestvuje na Svetskom prvenstvu.

Sada se pojavila priča da bi bez smotre u Kataru mogla da ostane selekcija iz grupe D (Francuska, Danska i Austraija) – Tunis!

Naime, tamošnju državu potresa skandal oko nameštanja utakmica u šta se umešao i Fudbalski savez kao i neki političari što je strogo zabranjeno po pravilima FIFA.

Svetska kuća fudbala veoma pažljivo prati situaciju i ukoliko stvari odu predaleko, Tunis će da ostane bez Svetskog prvenstva!

FIFA- Jan Vertongen-predlog
FIFA bi lako mogla da izbaci Tunis sa Mundijala! (FOTO: Guliver)

Zaista bi bilo neverovatno da na manje od pet meseci do početka Mundijala bilo koja selekcija na kraju ostane bez plasmana…

Ukoliko se afrička selekcija zaista i kazni, prva u redu je da je zameni Nigerija kao najbolja afrička selekcija na FIFA rang listi koja nije otišla na SP.

Pominje se čak da bi i Italija mogla da dobije plasman za “zelenim stolom” na osnovu toga što je najbolja selekcija na FIFA rang listi, a koja nije izborila plasman u Katar.

Ne prestaje da se diže prašina oko narednog Mundijala koji je planiran za period od novembra do decembra…

KATAR BI MOGAO DA OSTANE BEZ SP: Prvi čovek FIFA zapretio – uradite ovo ili nema Mundijala!

OBAVEZNO POGLEDAJTE:ZVEZDA ODBRANILA TRIPLU KRUNU: FMP MERIDIAN – Crvena Zvezda (59:71) | Atmosfera i proslava titule

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime