Toni Adams ima novu ulogu, direktor ragbistima i Crvenoj zvezdi!

(Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images)

Bivši kapiten Arsenala i engleske reprezentacije imaće narednog leta novu ulogu. Toni Adams, čovek koji nam je poznat kao fantastičan štoper, postaće direktor! Zanimljiv razvoj događaja u RFL, krovnoj organizaciji engleskog ragbija.

Ragbi fudbalska liga je pandan fudbalskoj asocijaciji u Engleskoj i pod njenim patronatom su sva značajnija ragbi takmičenja u zemlji. Tako je predsednik RFL veoma bitna funkcija, koja ima vlast na mnogim poljima. Pod okriljem RFL igraju se prva četiri ligaška ranga takmičenja, dva domaća kupa i dva internacionalna kupa.

POGLEDAJ PONUDU RAGBI LIGE U ENGLESKOJ!

Toni Adams je od 2011. angažovan oko engleskog ragbija. Do sada je u jednoj organizaciji radio kao ispomoć igračima koji imaju problema sa mentalnim zdravljem. Posao profesionalnog sportiste je težak i sve češće imamo takve primere.

On bi funkciju zvanično trebalo da preuzme narednog leta. Odlazeći Endi Brnhem, gradonačelnik Mančestera, prepustiće mu ulogu prvog čoveka asocijacije. Tako će nakon uspešne igračke i neuspešne trenerske karijere, Adams pokušati sa nečim sasvim novim.

’’Biće zadovoljstvo raditi na ovako odgovornoj funkciji. Imam ogromnu strast i želim da pomognem svih ljudima koji vole ovaj sport. Želim da dam veliki doprinos ovom projektu.’’, istakao je nekadašnji defanzivac Arsenala.

Nakon završetka igračke karijere Adams je radio kao trener u nekoliko klubova. Počeo je trenersku karijeru u Vajkombu, radio je u Portsmutu i dva puta van Engleske. Bio je trener Gabale i Granada i nijedan od tih pokušaja nije bio naročito uspešan. Sada će imati predsedničku ulogu.

I biće predsednik i ragbistima Crvene zvezde, koliko god to čudno zvučalo. Sećate se one priče o dva internacionalna kupa? U jednom od njih će igrati i ragbisti iz Srbije. Crvena zvezda je dobila specijalnu pozajmicu i krenuće od prvog kola ovog takmičenja.

Nije to izuzetak, do sada su redovno učestovali i timovi iz Kanade i Francuske, a sada će i klub iz Srbije dobiti šansu. Crvena zvezda će igrati u Čelendž kupu i žreb za premijerno učešće našeg tima biće obavljen danas.

KLADI SE NA RAGBI UNIJU!

Naš predstavnik u ovom takmičenju mogao bi u prvoj rundi da izvuče zanimljive protivnike. Britanska vojska, policija, mornarica i avijacija imaju ekipe koje takođe kreću od prvog kola. Biće tu i šampioni Škotske i Velsa, uz neke univerzitetske ekipe i osvajače manjih regionalnih takmičenja.

Ragbi sezona, barem u Čelendž kupu, počeće u januaru 2019. godine i trajaće sve do kraja avgusta iste godine. Ukoliko crveno-beli stignu do završnice, Toni Adams će već biti predsednik takmičenja u kom nastupaju. Novo zanimljivo poglavlje u njegovom životu počinje.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime