Tim Kejhil stvarno nikada neće prestati da igra fudbal!

(Photo by Matt King/Getty Images)

Otac mu je Englez a majka sa Samoe, rodio se u Australiji i tamo postao Bog fudbala. Tim Kejhil je, uz još nekoliko igrača, sinonim za fudbal u Australiji. Postao je rekorder po broju postignutih golova u nacionalnom timu, ali glad za loptom nije nestala.

Nakon što je počeo karijeru u Sidneju, usledio je prelazak u Evropu. Stigao je u Milvol još davne 1997. godine i prvo je igrao za mlađe kategorije. Inače, Tim Kejhil je 1979. godište. Nakon sedam godina u Londonu se preselio u redove Evertona, gde je postao legenda.

Usledile su kasnije kratkotrajne epizode. Selio se po klubovima, državama, kontinentima. Igrao je za Njujork, Šangaj i Hangžu, Melburn. I ponovo Milvol, naravno, kada smo svi mislili da je rešio da karijeru završi tamo gde je počeo.

FUDBAL U AUSTRALIJI JE ODLIČNA ZABAVA PREPODNE!

Tokom bogate karijere je učestvovao na četiri Svetska prvenstva. Zabeležio je 107 utakmica u dresu Australije i postigao 50 golova, što je rekord. Kada kažete fudbal i Australija, Kejhil je jedna od stvari koje vam prvo padnu na pamet. Naša reprezentacija ga se seća iz Južne Afrike.

Kada je ovog leta napustio Milvol, otišao je na svoj poslednji Mundijal. Nakon njega je objavio kraj reprezentativne karijere, a mnogi su mislili da više uopšte neće igrati. Trebalo je da to bude to, odlazak sa velike pozornice.

Ipak, nije baš tako. Tim Kejhil ima novi klub i to u Indiji. ’’Želeo sam da podignem svest o fudbalu ovde. Da ljudi saznaju za fudbal u Indiji, da deca počnu da treniraju. Zato sam došao.’’, rekao je Tim Kejhil novinarima.

U INDIJI JE MNOGO POZNATIJI KRIKET!

On je u 39. godini života potpisao za Jamšedpur, indijskog prvoligaša. Što se fudbala u ovoj zemlji tiče, treba istaći da se mnogo oslanjaju na igrače iz Španije. Čak petorica Srba će narednu sezonu igrati u Superligi Indije.

Iako u drugom mandatu u Milvolu Kejhil nije uspeo da postigne gol, u Indiji će biti mnogo lakše. Zato se očekuje da trese mreže, pre svega glavom, onako kako je prepoznatljiv. Napadač, vezista, nešto između, ali fudbaler koji još uvek može da izazove paniku kod protivnika!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime