ZA KOGA NAVIJA DUŠAN TADIĆ? Tajnu kapitena Srbije otkrio njegov otac!

dušan tadić-srbija-luksemburg-konferencija
Tadić je bio veliki navijač (FOTO: FSS)

Za koga navija Dušan Tadić? Pitanje koje je mnoge “mučilo” poslednjih dana, pogotovo kada se uzme u obzir da je kapiten Ajaksa i reprezentacije Srbije nosio dres Vojvodine.

Zna se da mu je srce na “Karađorđu”, ali nije odoleo ni beogradskim večitim rivalima. To je sada otkrio njegov otac, Petar.

– Od četrnaeste godine, kada je tamo prešao, navija za Vojvodinu, kao i čitava porodica. Do tada je simpatisao Partizan, onako kako to već biva u detinjstvu, povukli su ga drugovi iz ulice i razreda. Za crno-bele sam navijao i ja, a Dušanov ujak je bio veliki navijač Crvene zvezde, pa smo mu naizmenično poklanjali čas crno-beli, čas crveno-beli dres. I dan-danas kod kuće imamo dres sa brojem devet Peđe Mijatovića, iz vremena kada je igrao za Partizan. Obožavao ga je kao igrača – rekao je Petar Tadić za Novosti.

Ipak, malo je falilo da kao dečak pređe u redove Crvene zvezde, ali je majka odlučila da Beograd nije najbolja sredina.

– Trenirao je u fudbalskom klubu AIK iz Bačke Topole i već tada je na turnirima odskakao od ostale dece. Pratili su ga Vojvodina, Crvena zvezda, Partizan… Kada mu je bilo deset godina, igrao je na turniru “Stevan Ćele Vilotić” na Paliću, a posebno se istakao na utakmici protiv Zvezde. Tada me je jedan od ljudi iz kluba pitao da li bi Dušan prešao u redove crveno-belih, ali dogovorili smo se da sačekamo da završi osnovnu školu – rekao je Petar i dodao:

dušan tadić-reprezentacija srbije-kapiten
Dušan Tadić je novi kapiten reprezentacije Srbije i vođa novog sastava (FOTO: FSS)

– Ostali smo u kontaktu, ja sam posle išao u Beograd na pregovore. Bio sam već gotov da pristanem, nudili su odlične uslove, a i velika je čast kada zove Crvena zvezda. Na kraju, majka je prelomila da ipak pređe u Vojvodinu, koja ga je takođe zvala. Sestre su mu već bile u Novom Sadu, bliže je Bačkoj Topoli, a i Vojvodina je u to vreme imala najbolju fudbalsku akademiju u Srbiji. Na njegov fudbalski put tu su najviše uticali treneri Brane Novaković i Zoran DŽimi Marić.

A, zašto nikada nije pojačao ni Zvezdu ni Partizan?

– U tom trenutku nije imalo smisla da prelazi u Zvezdu ili Partizan. U Vojvodini je imao sjajan, progresivan razvoj. Bio je prvotimac, igrao za mladu reprezentaciju, nastupio na Olimpijskim igrama, debitovao za seniorsku reprezentaciju u prijateljskoj utakmici protiv Poljske kod Radomira Antića. Sve to, a nije mu bilo ni dvadeset godina – rekao je Petar Tadić.

ZVANIČNO: Srbin potpisao za Liverpul!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Milan Makarić: Dancima sam pokazao srpski mentalitet! | Sport Fokus Meridian EP31

8 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime