Šveđani nisu za velika dela, Englezi su polufinalisti Mundijala!

Evrogol podkast
(Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)

Ostala je još samo jedna utakmica četvrtfinala. U trećoj četvrtfinalnoj utakmici igrali su Švedska i Engleska. Zapravo, igrali su se samo Englezi jer smo od Šveđana videli premalo za ovaj nivo takmičenja. Sasvim zasluženo putuju kući.

Francuzima i Belgijancima priključila se, kao što smo već znali, treća evropska repreuzentacija. Potpunu dominaciju Evropljana nastaviće i četvrti učesnik polufinala. Već sada znamo da će to biti neko iz Evrope. Englezi će tamo biti sasvim zasluženo.

Ekipa Gereta Sautgejta potpuno je nadigrala ekipu sa severa Evrope. Ponovo su bili fantastični nakon prekida, koristeći svaku priliku za dobar skok. Iako je i Šveđanima to jedna od najvećih prednosti, danas su bili inferiorni.

OČEKUJE NAS JOŠ JEDAN ODLIČAN MEČ!

Englezi su čak osam od jedanaest golova na ovom turniru postigli nakon prekida. Iskoristili su priliku i kada odbrana Šveđana nije bila na svom nivou pa je to kaznio Megvajer. Bio je najviši u skoku, pogodio tačno tamo gde je bilo potrebno.

Čak ni taj primljen gol nije uticao na Šveđane. Hladni kakvi su su i inače, ostali su do kraja meča. Nismo od njih videli nimalo borbe iako su bili svesni da ispadaju sa Mundijala. Praktično su stigli do osam najboljih sa samo jednim dobrim delom igre, protiv Meksika.

Da je Rahim Sterling bio fokusiraniji, spretniji ili pametniji, rezultat bi bio ubedljiviji. Nekoliko kontra napada je završio na pogrešan način i pokazao da je bolji kada ima malo vremena. Uglavnom su to bile pogrešne odluke, kada je hteo da šutira umesto da asistira.

Mogao bi o mnogo čemu da nauči od Lingarda. Iako Džesi ima neke stvari koje je nemoguće naučiti, centaršut za drugi gol može. Šveđani su se u tom trenutku branili očajno pa su sami u petercu bili i Dele Ali i Hari Kejn.

Ali je rutinski savladao Olsona sa četiri metra udaljenosti i otklonio svaku dilemu o konačnom ishodu ovog meča. Postavljanjem konačnog rezultata i postizanjem gola postao je drugi najmlađi Englez koji je dao gol na Mundijalu. Još jedan razlog da Englezi budu ponosni.

ZNAMO VEĆ JEDNO POLUFINALE!

Iako je često bio osporavan i delovalo je da nema tim za velike domete, Sautgejt je uradio mnogo! Promenio je stil igre, kompletnu filozofiju, mentalitet nacije i doneo velike pobede. Možda Švedska, a pre nje Kolumbija, nisu veliki protivnici ali pobede jesu velike!

Englezi sada mogu da sačekaju svog narednog protivnika i da se i njemu suprotstave u istom sistemu. Ponovo u 3-5-2, sa dobro uvežbanim akcijama i kretnjama, najboljim centaršutevima na turniru i Harijem Kejnom. Momkom koji će biti najbolji strelac turnira!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime