Što je dosta, dosta je: U Interu podvlače crtu, Marota uzima stvari u svoje ruke!

Inter
(Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)

Ako nekom klubu želiš da preotmeš uspeh, onda je logično da mu preotmeš onoga ko je taj uspeh napravio, ili su taj način rezonovali u Interu pošto je objavljena vest da je na San Siro stigao niko drugi nego Đuzepe Marota, čovek koji stoji iza stvaranja Juventusa ovakvog kakvog ga sada gledamo.

Inter bi svakako želeo da postane ,,kalif namesto kalifa”, a pošto je Marota već bio slobodan – u klubu su sabrali jedan i jedan. S obzirom na Marotino ,,nefudbalsko” zanimanje, budući da je on ono što se u svim kompanijama naziva generalni menadžer, zanimljivo je da je pre četiri godine ušao u italijansku fudbalsku Kuću slave.U NOVOM EVROGOL PODKASTU SMO PRIČALI O ZVEZDI, LIGI ŠAMPIONA I LUDOM FINALU BOKA-RIVER!U Juventus je stigao 2010. godine na nagovor novog predsednika Andree Anjelija i to u momentu kada klub još nije pokazivao znake oporavka posle čuvenog kalčopolija. Već druga godina njegovog boravka u Torinu je okončana Skudetom, koji od tada ne izlazi iz Juventusove vitrine.

Danas su to Gatuzo i Spaleti, a nekada su Milan i Inter vodili Anćeloti i Erera!

Ono što žele u Interu je povratak na stanje koje je prethodilo dominaciji Stare dame. Nerazuri su tada i sami na sličan način vladali Apeninima osvojivši sa Manćinijem i Murinjom pet uzastopnih Skudeta, ali i trofej Lige šampiona.

Dugački, uspešni periodi se najčešće povezuju sa legendarne igračima ili trenerima i u javnosti se obično zanemaruje faktor poslova koji se rade u sektorima koji nisu usko u vezi sa fudbalskom strukom. Naravno, bez dobre organizacije, marketinga, logistike, infrastrukture, generalno bez prave ideje, vizije i planiranja, put do najvećih rezultata bi bio daleko teži, a mnogo češće neostvariv.

Marota je pravi čovek za otpočinjanje nove ere u Interu

U velikanu iz Milana su rešili da podvuku crtu, a Đuzepe Marota je došao kao čovek koji će da otpočne povlačenje nove. Ciljevi će se sigurno postaviti dugoročno, tako da ne bi trebalo očekivati spektakularne poteze već na samom početku mandata.

Priče o odlasku Spaletija, međutim, nisu mogle da budu izbegnute, mada je manje verovatno da će on otići odmah. Prvi cilj je ostajanje na pozicijama koje vode u Ligu šampiona sledeće godine, jer je to uslov za dovođenje onih najzvučnijih imena, bez kojih se ne može parirati Juventusu.

Uz vrhunske fudbalere, na San Siru svi vide i nekog vrhunskog trenera, jer je Spaleti ostavio utisak da ima određena ograničenja. Tim zadatkom će se Marota verovatno pozabaviti u planiranju sledeće sezone, mada je glasine o potencijalnim Spaletijevim naslednicima nemoguće izbeći.

Ono što je sigurno je da stručnjaci kalibra Dijega Simeonea ili Antonija Kontea sigurno neće biti privučeni ništa manjim nego šampionskim ambicijama koje su potkrepljene takvim kvalitetom u igračkom kadru. Vlasnici Intera su spremni da ulože novac u takvu ideju, jer u suprotnom slučaju, ni Marota ne bi došao.

ITALIJANSKI FUDBAL: Dokle će Inter da nas nervira?

Ako se sve obistini, a sad je izvesno da će tako biti, na Apeninima će biti veoma uzbudljivo. Najveće rivalstvo u Italiji je dosta izgubilo na intenzitetu kada je u pitanju odnos snaga na terenu, a njegovim buđenjem će u velikoj meri profitirati i domaći fudbal.

Napoli i Roma su povremeno uspevali da se približe Juventusu u poslednjih nekoliko sezona, ali je sve to bilo nedovoljno za prekid prevlasti, pa je Serija A u postala veoma dosadno i predvidivo mesto u vezi sa pitanjem ko će biti šampion.

15 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime