Sterling medijima: Samo na sekund razmislite na koji način doprinosite raspirivanju rasizma

(Photo by Catherine Ivill/Getty Images)

Fudbaler Mančester sitija Rahim Sterling oglasio se na Instragramu nakon što ga je jedan od navijača na Stamford Bridžu, tokom duela sa Čelsijem u Premijer ligi, vređao na rasnoj osnovi, a kako bi poručio medijima „da razmisle o tome na koji način doprinose raspirivanju rasizma“.

Londonski klub i nadležni organi ispituju snimak koji se pojavio na društvenim mrežama, a na kojem može da se čuje kako 24-godišnjeg reprezentativca Engleske neko iz publike vređa na rasnoj osnovi.

Međutim, Sterling nije želeo da ćuti, iako sebe opisuje kao osobu koja ne priča mnogo, pošto je na svom profilu na Instagramu objavio važnu poruku, uz fotografiju sa spornim naslovima iz medija, u kojoj između ostalog objašnjava zašto bi novinari sve igrače trebalo da tretiraju na isti način.

Građani protiv Evertona žele da se oporave od poraza u Londonu!

“Ne oglašavam se često, ali kada imam šta da kažem i želim da to drugi čuju nikada neću ćutati. Što se tiče onoga što se dogodilo na utakmici sa Čelsijem videli ste moju reakciju, mogu samo da se smejem jer i ne očekujem bolje”, napisao je Sterling, a zatim ukazao na priložene naslove koji o istom postupku belog i crnog igrača pišu na različit način.

“Uzmite za primer dvojicu mladih igrača koji tek počinju svoje karijere i koji su učinili dobru i lepu stvar. Oba igrača kupila su kuće svojim majkama koje su uložile mnogo ljubavi i vremena da im pomognu da budu tu gde su danas. Ali, pogledajte samo kako je to ispraćeno u novinama, kako je ispraćena vest o belom i crnom igraču. Mislim da je ovo veoma neodgovorno prema dvojici igrača koji nisu uradili ništa pogrešno. Mislim da je to neprihvatljivo. Ovo raspiruje rasizam i agresivno ponašanje pa bih voleo da poručim novinarima koji ne razumeju kako do rasizma dolazi da samo na sekund razmisle na koji način oni tome doprinose i da daju svim igračima isti tretman”, poručio je Rahim Sterling.

View this post on Instagram

Good morning I just want to say , I am not normally the person to talk a lot but when I think I need my point to heard I will speak up. Regarding what was said at the Chelsea game as you can see by my reaction I just had to laugh because I don’t expect no better. For example you have two young players starting out there careers both play for the same team, both have done the right thing. Which is buy a new house for there mothers who have put in a lot of time and love into helping them get where they are, but look how the news papers get there message across for the young black player and then for the young white payer. I think this in unacceptable both innocent have not done a thing wrong but just by the way it has been worded. This young black kid is looked at in a bad light. Which helps fuel racism an aggressive behaviour, so for all the news papers that don’t understand why people are racist in this day and age all i have to say is have a second thought about fair publicity an give all players an equal chance.

A post shared by Raheem Sterling x ? (@sterling7) on

Sterling medijima: Samo na sekund razmislite na koji način doprinosite raspirivanju rasizma
Foto: Screenshot

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime