Šta povezuje Bohemian, Boba Marlija i fudbal?

Bohemian je ekipa iz Dablina, glavnog grada Republike Irske. Ovo je treći najuspešniji tim u državi i klub bogate istorije. Uskoro će Bohemian proslaviti 130. rođendan. Ovih dana su predstavili jedan gostujući dres koji izaziva mnogo pažnje.

Delimaunt Park, ili kako ga domaći navijači zovu ’’Dom fudbala u Irskoj’’, koristi se jako često. Pored ekipe o kojoj pričamo tu igraju i još neki timovi iz elitnog ranga takmičenja. Manji klubovi su često na njemu igrali evropske mečeve a do pre tri decenije je reprezentacija bila redovna na njemu.

MORAŠ DA POŠTUJEŠ VELŠANINA!

Ipak, navijači i uprava kluba smatraju svoj dom nečim većim od samog fudbalskog stadiona. On je za njih kultno mesto a tokom decenija bogate istorije bio je dobar domaćin i nekim muzičkim zvezdama. Navešćemo samo neke od primera iz ranijih godina.

Red Hot Chilli Peppers, Ice Cube, Black Sabbath… održali su spektakularne koncerte baš na ovom mestu. Među njima je i Bob Marli, čovek koji je obožavao fudbal. Jedan od njegovih poslednjih koncerata bio je upravo na ovom stadionu. Bohemian želi da iskoristi tu informaciju.

Na dresu koji je klub predstavio nalazi se upravo lik poznatog muzičara. Tu je i nekoliko vertikalnih pruga, koje svojom bojom asociraju na prepoznatljivu rege atmosferu. Neobično je da to vidimo baš u Dablinu, ali je odličan marketinški trik.

KLADI SE NA FUDBAL U SEVERNOJ IRSKOJ!

Ovakav dres je u ponudi u klupskoj prodavnici i koštaće 59 funti. Ne samo da možete da postanete vlasnik njega, možete i da gledate igrače u njemu. Oni stvarno planiraju da ga oblače, kao gostujući dres, već od naredne godine.

Dres je proizvod nove saranje, između kluba i proizvođača O’Neills, sa kojim su potpisali ugovor. Kako ističu u klubu, ovo će biti način da se povežu sport i muzika a teško da su mogli da nađu bolji primer. Bob Marli je voleo da igra fudbal i uživao je gledajući Santos za koji je nastupao Pele.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime